SVs nyttige populister

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

UTENRIKSMORAL: Latin-Amerika fortjener en ny sjanse til vekst og utvikling. Naturressurser - der de finnes - må utvinnes ansvarlig. God administrasjon og et effektivt lovverk er selvsagt helt nødvendige. Imidlertid viser all erfaring at utvikling uteblir dersom landet mangler et godt investeringsklima, politisk forutsigbarhet og integrasjon i den globale økonomien.

HVA SKAL norsk Latin-Amerikapolitikk inneholde? Dette er det nå faktisk SV som bestemmer. Støtte forvaltningen i Bolivia og Brazil? det høres fornuftig ut. Men når partiet som priser \'venstrevinden over kontinentet\' samtidig ønsker seg Venezuelas autoritære og populistiske president i FNs Sikkerhetsråd - da mistenker vi at partiets dagsorden ikke primært handler om utvikling for kontinentets fattige, men like mye om ideologi og anti-amerikanisme. Partiets utenrikspolitiske talsmann Bjørn Jacobsen bekreftet dette tydelig i Dagbladet 31. august.

Norge har lært flere ting etter tre tiår med oljen: ja, det er viktig med god forvaltning av industrien og inntektene. Det er samtidig like viktig å unngå ensidig avhengighet av petroleum. Derfor er Norge medlem i EØS og WTO. Skal norske råd ha troverdighet i Latin-Amerika, må dette tas med.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer