Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

SVT får krass kritikk for Åkessons Skavlan-opptreden

- Folket må spise taco med rasister.

TILBAKE I POLITIKKEN: Partileder for Sverigedemokraterna, Jimmie Åkesson, blir å se i fredagens «Skavlan». Det er ikke alle like glad for. Foto: Stella Pictures
TILBAKE I POLITIKKEN: Partileder for Sverigedemokraterna, Jimmie Åkesson, blir å se i fredagens «Skavlan». Det er ikke alle like glad for. Foto: Stella Pictures Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SVT får kritikk på sosiale medier for at Sverigedemokraternas partileder Jimmie Åkesson slipper til på talkshowet til Fredrik Skavlan fredag.

Under programmet, som allerede er spilt inn, annonserer Åkesson at han er tilbake som partileder etter måneder med sykefravær. Programmet sendes fredag.

- Spise taco med rasister - Min ambisjon er at jeg er tilbake og begynner å jobbe igjen etter den 31. mars, sier han i programmet.

«Enkel opplysning til SVT: Upartiskhet innebærer ikke at det svenske folket må spise taco til rasister under beste sendetid», er en av reaksjonene som SVT har fått på Twitter.

Tirsdag holdt Svenska Dagbladet også en nettdebatt under tittelen «Rett eller feil at Åkesson inviteres til Skavlan?»

- Skavlan ingen revolverjournalist - En opptreden hos Skavlan innebærer at man blir møtt med en ganske sympatisk tone, og får anledning til å fortelle sin historie. Åkesson kommer trolig til å fortelle hvordan utbrentheten har forandret ham, uten å få altfor nærgående spørsmål i retur, sier statsviter Anders Sannerstedt ved Lunds universitet, som har forsket på Sverigedemokraterna, og legger til:

- Med respekt å melde, så er ikke Skavlan noen revolverjournalist.

SVT mener de ikke gir Sverigedemokraterna gratis reklame ved å sende Skavlan-programmet før partiet skal holde pressekonferanse.

- Da Stefan Löfven var med, så fikk vi kritikk for det. Det samme skjedde med Carl Bildt, sier SVTs programdirektør Robert Olsson til avisa.

(©NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!