SVT felt: - En stor skandale

Granskningsnämnden mener SVT brøt kravet om upartiskhet.

- TAR AVSTAND: Sverigedemokratene var rasende på SVT etter at de gikk offentlig ut og tok avstand fra noen av kommentarene som Åkesson kom med under integrerings- og innvandringsdelen av partilederdebatten. Video: SVT. Redigering: Ørjan Ryland Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sveriges Television har blitt felt i Granskningsnämnden, tilsvarende norske Pressens Faglige Utvalg (PFU).

Avgjørelsen kommer etter at kanalen tok avstand fra en uttalelse Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson kom med i den såkalte «sluttdebatten», en partilederdebatt to dager før det svenske riksdagsvalget. Dette melder Expressen.

Granskningsnämnden slår fast at hendelsen strider mot kravet om upartiskhet. At uttalelsen kom etter en partilederdebatt og kort tid før valget, har spilt inn i nemndas avgjørelse.

- Det at SVT tar avstand fra et parti to dager før valget, er intet mindre enn en skandale. For oss er det åpenbart at man handlet utenfor oppdraget om upartiskhet, sier Sverigedemokraternas pressesjef Henrik Gustafsson om avgjørelsen.

- Grovt generaliserende

- Bare innvandrere får jobb så kommer alt til å løse seg. Det har de sagt hele tiden. Det skjer ikke, sånn blir det ikke. Vi må stille oss selv spørsmålet: Hvorfor er det så vanskelig for disse menneskene å få jobb? Jo, fordi de ikke er svensker. De passer ikke inn i Sverige, og da er det vanskelig å få jobb, sa Sverigedemokraternas leder på direktesendt TV.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer