#metoo

SVT-profil beholder jobben etter avsløringer om grov sextrakassering

Sleit med alkoholproblemer.

GJORT VURDERING: SVT lar en profilert svensk tv-profil beholde jobben. Foto: NTB Scanpix
GJORT VURDERING: SVT lar en profilert svensk tv-profil beholde jobben. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I november ble en profilert svensk sportskommentator, som har fått sparken hos sin tidligere arbeidsgiver grunnet grov og gjentatte episoder av seksuell trakassering, tatt av skjermen av SVT.

I dag informeres Dagbladet om at profilen får komme tilbake på jobb og at SVT fortsetter samarbeidet med ham.

- Jeg er svært takknemlig for denne sjansen og er fullstendig klar over nulltoleransen for krenkende oppførsel i SVT. I mange år har jeg hatt problemer med å håndtere alkohol, det eskalerte til alkoholisme ved min forrige arbeidsplass, sier han i en uttalelse sendt til Dagbladet, via ledelsen i SVT.

Problemer med alkohol

- I påvirket tilstand mistet jeg kontrollen, oppførte meg uakseptabelt og fikk sparken. Jeg angrer dypt og vil be alle som er rammet om unnskyldning. Jeg har også jobbet med meg selv, fått profesjonell hjelp og etterstreber nå etter å være et forbilde som kollega, mann og pappa, fortsetter profilen.

Den svenske kringkasteren var ikke klar over de tidligere hendelsene tv-profilen mistet jobben over ved sin forrige arbeidsplass.

Etter at SVT ble gjort kjent med trakasseringen i november skulle de vurdere om mannen fikk fortsette i jobben.

- Dette har ikke vært en lett beslutning. Vi ga ham en ny sjanse for flere år siden, uten å vite om bakgrunnen. Det han har gjort er uakseptabelt, men siden han kom til SVT har han forvaltet sin nye sjanse godt, forteller divisjonssjef for nyheter og sport i SVT, Anne Lagercrantz til Dagbladet onsdag.

- Ingen flere tilfeller

Sportskommentatoren fikk i november forbud om å utføre journalistiske oppdrag på vegne av den svenske kringkasteren, og beskjeden var at han skulle ta en pause på flere uker for å håndtere situasjonen skikkelig.

Det innebar blant annet å ta tilstrekkelig ansvar for hendelsene som skjedde ved den tidligere arbeidsplassen.

- Gjennom tida hos oss har han vært en verdifull medarbeider. Vår utredning viser at det ikke finnes noe som tyder på at det har vært tilfeller av trakassering koblet til denne redaksjonsmedarbeideren. Han har tatt ansvar for sine tidligere handlinger, bedt om unnskyldning og radikalt forandret sin livssituasjon. Han bidrar positivt til redaksjonen og virksomheten, sier Åsa Edlund Jönsson, sportssjef i SVT.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer