Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

SVT-profil tas av skjermen etter at sjefen fikk høre om grov sextrakassering

Profilen må bruke tida framover til å rydde opp.

SUSPENDERT: - Han skal nå fokusere på å håndtere og ta ansvar for det som har skjedd ved den tidligere arbeidsplassen. Dette arbeidet starter nå og kommer til å ta noen uker. Etter dette vil jeg ta avgjørelsen om han får fortsette eller ikke, sier sportssjef i SVT, Åsa Edlund Jönsson.
SUSPENDERT: - Han skal nå fokusere på å håndtere og ta ansvar for det som har skjedd ved den tidligere arbeidsplassen. Dette arbeidet starter nå og kommer til å ta noen uker. Etter dette vil jeg ta avgjørelsen om han får fortsette eller ikke, sier sportssjef i SVT, Åsa Edlund Jönsson. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En svensk sportskommentator, som fikk sparken hos sin tidligere arbeidsgiver grunnet grov og gjentatte episoder av seksuell trakassering, vil i tida framover ikke utføre journalistiske oppdrag for sin nye arbeidsgiver, SVT.

Det får Dagbladet opplyst fra sportssjef i SVT, Åsa Edlund Jönsson, tirsdag kveld.

- Hans tidligere arbeidsgiver har hatt en veldig usunn kultur hvor en gruppe menn, inklusive vår medarbeider, har oppført seg helt uakseptabelt overfor flere kvinner. Det har imidlertid ikke kommet opplysninger som tyder på at det har vært trakassering koblet til denne profilens arbeid i SVT, sier Edlund Jönsson.

Profilen har har ikke svart på Dagbladets gjentatte henvendelser. Ifølge SVT har han endret seg betraktelig, blant annet har han vært edru de siste tre åra, hevder kringkasteren.

- Det som har skjedd tidligere stemmer ikke overens med det bildet vi har av medarbeideren hos oss. Profilen har, siden han kom til SVT, endret sin livssituasjon radikalt, og har også håndtert sine alkoholproblemer, fortsetter sportssjefen.

SVT informerer om at profilen ikke vil ha noen journalistiske oppdrag på vegne av den svenske kringkasteren i tida framover.

- Han skal nå fokusere på å håndtere og ta ansvar for det som har skjedd ved den tidligere arbeidsplassen. Dette arbeidet starter nå og kommer til å ta noen uker. Etter dette vil jeg ta avgjørelsen om han får fortsette eller ikke, sier Edlund Jönsson.

Profilen sier følgende i en uttalelse:

- Jeg har forståelse for beslutningen til SVT, og vi er enige om at jeg tar en pause. Jeg har sagt unnskyld overfor min tidligere arbeidsplass i forbindelse med at jeg fikk sparken, men jeg skjønner nå at unnskyldningen ikke nådde fram til alle som var innblandet, skriver han i en e-post til Dagbladet.

- Derfor kommer jeg igjen til å henvende meg til min gamle arbeidsplass å be om unnskyldning for min uakseptable oppførsel. Jeg vil også omgående fokusere på samtaler med kolleger her i SVT, som sikkert har mange spørsmål, fortsetter han.

Dagbladet oppdaterer saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!