S.W.A.T.

Lite original og forutsigbar historie som ikke lar seg redde av røyk og smell.

FILM: En tv-suksess fra 70-tallet er ingen garantert suksess på lerretet i dag, til tross for et budsjett som åpner for både dyre skuespillere og flylanding-på-bru, blant annet. Og det hjelper lite at skuespillerne presser rollene sine til siste dråpe, for med en usedvanlig forutsigbar historie som i tillegg er stygt skjemmet av klisjésyken, blir resultatet - rent innholdsmessig - ganske begredelig.

Samuel L. Jackson spiller Dan «Hondo» Harrelson, som får ansvaret for å sette sammen en S.W.A.T.-enhet (Special Weapons And Tactics). Han plukker ut fem politioffiserer, blant dem Jim Street (Colin Farrell), Deke Kay (LL Cool J) og Chris Sanchez (Michelle Rodriguez), som ikke bare er kvinne, men selvsagt alenemor også. Siden fiendesituasjonen har endret seg siden 70-tallet, er dagens skurk (Olivier Martinez) passende nok fransk. Denne supertøffe gjengen får ansvaret for å passe på skurken, som har lovet 100 millioner dollar til den som klarer å befri ham.

Selv om det kan være spennende med storslåtte eksplosjonsscener og action i T-banetunnelene, uten et godt plot holder det ikke i to timer. Det mest underholdende med «S.W.A.T.» er i grunnen å speide etter Steve Forrest og Rod Perry, som begge hadde roller i tv-serien «S.W.A.T.» fra 1975 og -76. Forrest spilte Hondo og Perry spilte Deke, i filmversjonen har de blitt henholdsvis sjåfør av S.W.A.T.-bussen og Dekes far.