Swimming Pool

Elegant kriminaldrama med spennende vri.

  <>Her er flere filmanmeldelser.
 • FILM: En middelaldrende krimforfatter med et skrikende behov for å fornye seg sjøl. Ei ung jente med diffus fortid og stor appetitt på menn. Et vakkert hus i deilige, solfylte Provence. Et svømmebasseng.

  Dette er grunnelementene i François Ozons første engelskspråklige film, og ut fra disse spinner han en historie som tilsynelatende er rett fram og enkel, men - stor overraskelse! - selvfølgelig er alt annet enn det.

  Charlotte Rampling, som sist samarbeidet med Ozon i «Under sanden», blir bare bedre og bedre. Hun er en skuespiller som virkelig mestrer de bitte små nyansene, perfekt for en film som dette, der vi aldri får vite hva hun faktisk opplever og hva som foregår i hodet hennes, eller i hennes nye roman.

  Men at forfatteren utvikler seg både som kunstner og menneske i løpet av denne sommeren, og til slutt takler problemene sine overraskende bra, er det ingen tvil om. Alt i alt svært elegant gjort.

  Noen vil kanskje mene at «Swimming Pool» er så polert og flott at den til tider føles kald, og at distansen mellom oss i salen og det som skjer på lerretet blir i største laget.

  Men er du, som jeg, glad i elegant tidsfordriv, og ikke har noe imot å se en krimfilm som ikke gir deg intrigen og påfølgende forklaring med teskjeer, har jeg ingen betenkeligheter med å gi min anbefaling.

<!--BTEK0--> SOL OG SEX: Ludivine Sagnier har appetitt på sol og menn i den engelskspråklige filmen.<!--/BTEK0-->