Swing it, minister'n

KONGSBERG (Dagbladet): Finansminister Karl Eirik Schjøtt-Pedersen åpnet den 36. Kongsberg Jazzfestival.

Det kan ha skyldtes tilfeldigheter, men akkurat idet Håkon Kornstad Trio avsluttet «Send In The Clowns», svingte finansminister Karl Eirik Schjøtt-Pedersen inn i festivalgata for å åpne den 36. Kongsberg Jazzfestival.

Da hadde statsråden, iført berggesellue og lånt trombone, allerede rukket å paradere over bybrua sammen med Jaga Jazzist og en skokk ungmusikanter i spissen for et swingende barneopptog.

Og jammen om ikke den nasjonale Onkel Skrue for en stakket stund lot oljeprisene stupe i fred for å kaste seg ut i en vilter sambaswing med kongsbergjenta Elisabeth Kristiansen. Rent lykkelig så statsråden ut der han trådte dansen, og dermed forhåndsdokumenterte han sin seinere påstand om at «jazz gjør mennesker glade». Ytringen falt i ministerens åpningstale, som uten å love økte jazzbevilgninger eller swing-fradrag i musikerskatten likevel var full av velvilje, og som tale faktisk over gjennomsnittet i den besynderlige idretten som heter «politikertaler ved åpning av jazzfestivaler».

Hilste fra kulturministeren gjorde han også.

MINISTERBALUBA: Finansminister Karl Erik Schjøtt-Pedersen tryllet fram gamle kunster på lånt trombone da han åpnet Kongsberg Jazzfestival i går.