Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Swingende jazzfeståpning i strålende sommersol

17. maistemning da den 51. Moldejazz åpnet med ord, toner og dans.

PANGÅPNING:  Uncle Lionel Batiste fra Treme, New Orleans, omgitt av  paradedanser Jeanett Holsbøvåg, festivalsjef Jan Ole Otnæs (i svart) og åpningstaler, avtroppende teatersjef Carl Morten Amundsen under åpningsparaden for Moldejazz mandag formiddag. FOTO: LARS EIVIND BONES/DAGBLADET
PANGÅPNING: Uncle Lionel Batiste fra Treme, New Orleans, omgitt av paradedanser Jeanett Holsbøvåg, festivalsjef Jan Ole Otnæs (i svart) og åpningstaler, avtroppende teatersjef Carl Morten Amundsen under åpningsparaden for Moldejazz mandag formiddag. FOTO: LARS EIVIND BONES/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MOLDE (Dagbladet): Sol og dramatiske skyformasjoner over snøflekkete fjell; smekre ferger på fjorden og swingende musikk og dansende føtter i hovedgata, gode taler og 17. maistemning i sentrum:

Den 51. Moldejazz fikk en aldeles strålende åpning foran et par-tre tusen sommerblide tilskuere på Rådhusplassen i Molde i formiddag.

Forventninger
Sentralt i den drøyt timelange forestillingen sto forventningene til neste års festival i det splitter nye kulturhuset som nå reiser seg i byens sentrum.

Avtroppende ordfører Jan Petter Hammerø ønsket velkommen til byen, slo fast at Molde fortsatt skal være Norges jazzhovedstad og talte varmt om det nye kulturhuset som skal stå ferdig på Gørvelplassen til festivalen neste år.

Festivalsjef Jan Ole Otnæs tok kraftig tak i Skattedirektoratets absurde regelrytterønske om å avkreve festivalen arbeidsgiveravgift for de 750 frivillige festivalfunksjonærene samt skattlegge dem for fordelen av kost, losji og et frikort med store begrensninger for strevet, og talte varmt om det nye kulturhuset som skal stå ferdig på Gørvelplassentil festivalen neste år.

Og avtroppende teatersjef for Teatret Vårt, Carl Morten Amundsen, talte varmt om de store øyeblikk i kunsten og enda varmere om det nye kulturhuset som skal stå ferdig på Gørvelplassen til festivalen neste år.

STASELIG:  Uncle Lionel Batiste var som vanlig en staselig Grand Marshall i åpningsparaden. FOTO: LARS EIVIND BONES/DAGBLADET
STASELIG: Uncle Lionel Batiste var som vanlig en staselig Grand Marshall i åpningsparaden. FOTO: LARS EIVIND BONES/DAGBLADET Vis mer

«Byen med den ene gaten skal bli byen med to!» forkynte Amundsen, som så for seg det nye hovedkvarteret til Moldejazz, Teatret Vårt, Bjørnsonfestivalen, Molde Bibliotek og Kunstnersenteret Møre og Romsdal som et nytt kraftsentrum i Molde, et hus som vil generere liv og trafikk også utenfor Storgata.

Lovende lokalt
Musikkinnslagene under åpningen ble storartet besørget av årets imponerende tighte og swingende utgave av den 70 musikere sterke Jazzlogen, supplert med dansere fra Moldes Studio 11, og videre av to lovende lokale band, stringswingerne i Molde Strengeleiktrio og funkfusiongruppa No Name Quintet. De viste hva som gror av musikalsk talent i festivalens nedslagsfelt, og blir nok å høre på andre festivalscener om ikke så lenge.

Følg Moldejazz videre på http://bonesblogg.tumblr.com

HENFØRT:  Mye å glede seg over på en Moldejazz-åpning. FOTO: LARS EIVIND BONES/DAGBLADET
HENFØRT: Mye å glede seg over på en Moldejazz-åpning. FOTO: LARS EIVIND BONES/DAGBLADET Vis mer