Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Swingende rivalsamarbeid

Molde og Ålesund kan krangle om mye, men på jazzfronten er det harmoni og gode vibber.

TIL UNGJAZZ:  Dag-Filip Roaldsnes er en av de unge jazzmusikerne som skal i ilden på Ungjazz-festivalen i Ålesund i månedsskiftet september/oktober. Foto: Terje Mosnes
TIL UNGJAZZ: Dag-Filip Roaldsnes er en av de unge jazzmusikerne som skal i ilden på Ungjazz-festivalen i Ålesund i månedsskiftet september/oktober. Foto: Terje Mosnes Vis mer

Så godt er forholdet mellom Moldes store, internasjonale jazzfestival og nabobyen Ålesunds mer beskjedne, men viktige Ungjazzfestival at de tidligere i dag innkalte til felles pressekonferanse.

Moldejazz for å informere om nye navn som Karl Seglem, Team Hegdal, Kjetil Møster/Michael Duch og Spunk med Jöelle Léandre på programmet, Ungjazz for å fortelle at det blir festival - den tiende - i dagene 29. september - 2. oktober.

Moldejazz, som gjennom mange år har presentert tallrike sunnmørsmusikere og i god storebrorånd deler arrangørkunnskap og enkelte andre ressurser med Ungjazz, kunne også røpe at en av Artist in Residence Dave Hollands moldekonserter blir med hans Overtone Quartet, bandet som nylig måtte avlyse sin åpningskonsert på Vossa Jazz. Kvartettens saksofonist, Chris Potter, vil også  gjestespille med bandene til Lee Konitz/Tomasz Stanko og Mathias Eick under Moldejazz i juli.

Unge talenter
- Ungjazz er festivalen uten headlinere fordi alle som spiller der er unge jazztalenter og morgendagens moldejazzmusikere, sa gitarist Hedvig Mollestad Thomassen (egen trio, Jon Eberson Group, Hilde Marie Kjersem Band) som selv har vært involvert i festivalen i flere år.

Hun har god dekning for ordene. Musikere som Paal Nilssen-Love, Håkon Kornstad, Erlend Skomsvoll, Frode Nymo, Hayden Powell og Steinar Raknes er et lite utvalg av fordums Ungjazz-musikerne som i dag tilhører den norske eliten.

Så det er bare å merke seg navn som Dag-Filip Roaldsnes, Kristoffer Eikrem, Adrian Myhr, Marte Eberson og Jon Audun Baar, fem unge musikere som allerede står på årets Ungjazz-program. Førstnevnte, pianist fra Valderøya utenfor Ålesund, ga til beste et par ballader under pressekonferansen, viste oppsiktvekkende bra klangbehandling og brukte om lag ti sekunder på å stå fram som et talent langt utenom det vanlige. Sett kryss i kalenderen for Ungjazz 2011.

SAMARBEIDER:  Moldejazz' Hans-Olav Solli og Ungjazz' Hedvig Mollestad Thomassen. Foto: Terje Mosnes
SAMARBEIDER: Moldejazz' Hans-Olav Solli og Ungjazz' Hedvig Mollestad Thomassen. Foto: Terje Mosnes Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media