Swingende strenger, tøffe trommer

Ola Kvernberg Trio med ekstra tennplugg.

SPARTE SEG IKKE: Ola Kvernberg. FOTO:TERJE MOSNES
SPARTE SEG IKKE: Ola Kvernberg. FOTO:TERJE MOSNES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| BERGEN (Dagbladet): Ola Kvernberg Trio - Kvernberg, fiolin: Steinar Raknes, kontrabass; Erik Nylander, trommer - hadde invitert perkusjonisten Børge Fjordheim til sin Nattjazz-konsert fredag.

 To strengeinstrumenter og to trommeslagere er ikke akkurat en A4-kvartett, men så har da heller aldri det stadig unge (27) Kvernberg'ske hode fulgt de mest opplagte oppskriftene.

I så fall ville han ha vært folkemusiker, og ikke en virtuos, stilmessig bredtfavnende jazzfiolinist med kreativ nysgjerrighet på rock, pop og alle andre musikkformer.

Mangfoldet kom godt fram på hans nyeste trioalbum, «Folk», og fra kvartettbesetningen på konserten lød faktisk platerepertoaret hakket mer hardtsparkende enn plateversjonene. Fjordheim og Nylander fant fint ut av det med hverandre, og gjorde  forskjellen mest påtakelig i de partiene der Kvernberg bød opp til ekstatisk dans med sitt buejag, godt matchet av Raknes' like ekspressive kontrabassing. Både som rytme- og akkordmaker i forhold til feletonene var Raknes en sann svir.

Og siden verden ikke kryr av band som spiller felejazzrockbalkanmusikk ispedd ett og annet pizzicatopreludium på den måten Ola Kvernberg Trio gjør det, ble den korte, men komprimerte konserten en original og på alle måter svingende fin seinkveldsfrukt på det digre fatet som Nattjazz vitterlig er.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer