Anmeldelse: «John Wick: Chapter 3»

Syk drapsorgie

Mest prosaiske nedplaffinger.

DRAPSORGIE: John Wick har en pris på sitt hode. Alle vil drepe ham. Og prøver. Video: Lionsgate Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FILM: Hvor mange måter kan man drepe et menneske på? I franchisefilmen «John Wick: Chapter 3» skjer det muligens fem drap pr. minutt. Noen spektakulære, f.eks. med en bok med russiske folkeeventyr samlet av Alexander Afanasjev på 1860-tallet. Eller med et utvalg antikke dolker, tre-fire i offerets overkropp og en i øyet. Noen er bare langtekkelige. Skudd i magen, skudd i ryggen, skudd i hodet, over og ut.

Kunst?

Mange elsker John Wick-filmene der Keanu Reeves utfolder seg som fåmælt drapsmann med steinansikt og få unødvendige replikker, regissert av tidligere stuntmann Chad Stahelski. Mange mener de utallige slåss-scenene holder et estetisk nivå som fortjener betegnelsen kunst. Det er unektelig vakkert å se orientalske kampsportscener der de kjempende knuser glassmontre med hodeskaller – også de i glass – ett og ett, slik at det danner en gate av glitrende krystaller.

Videospill

Men. Ballett-faktoren i den 2 timer og 10 minutter lange drapsorgien er begrenset. Mest dreier det seg om prosaiske nedplaffinger i et tempo som i et typisk videospill fra gutterommet. I et forsøk på å distansere meg en smule fra de detaljerte voldsscenene ble jeg sittende og undre på om ikke Keanu Reeves er blitt for tung i akterspeilet til å hamle opp med de veltrente drapsmaskinene som organisasjonen De høye herrer har sendt etter ham.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer