Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Syk modell fikk inkasso

Tom Aron Jahnsen (19) brakk armen og sykemeldte seg fra USA-turen til John Robert Powers modellskole. Nå har han fått inkassokrav på 35.000 kroner for tur og opphold.

Tom Aron Jahnsen var en av de 22 påmeldte til den internasjonale John Robert Powers modellkonkurranse i New York 14. til 23. juli. Tre dager før avreise falt Jahnsen i loftstrappa og brakk armen. Han sendte umiddelbart sykemelding til modellskolesjef Tore Aasheim og beskjed om at han dessverre ikke kunne være med likevel.

Torsdag fikk Jahnsen inkassokrav på 35000 kroner.

Ikke avbestilling

Modellpappa Tore Aasheim sier at Jahnsen hadde skrevet kontrakt på at han skulle være med, og derfor bør betale turen.

- Vi forsøker å drive en proff bedrift, og da må vi sikre oss mot at uforutsette ting kan skje. De er jo tross alt ganske unge. Likevel er de voksne og må ta ansvar når de har skrevet under en kontrakt, sier Aasheim.

- Måtte du betale for flybillett og hotell for Jahnsen?

- Ja, det er penger som vi har lagt ut, og som vi forventer at vi får tilbake av Jahnsen.

- Men hadde du ikke kjøpt avbestillingsforsikring på billettene - altså sikret deg mot at uforutsette ting kunne skje?

- Nei, dessverre, sier Aasheim.

Uproft

Jahnsen på sin side raser mot Aasheim, og nekter å betale inkassokravet.

- Aasheim er bare interessert i å tjene pengene sine. Men denne regninga kommer aldri til å bli betalt. Det er så mye surr i det der han driver med. Jeg var jo ikke med på turen og har gyldig grunn for at jeg uteble. At han ikke hadde ordnet med avbestillingsmulighet får være hans problem. Det er jo rett og slett uproft. Jeg er mektig frustrert, sier Jahnsen til Dagbladet.

MODELLKNEKK: Tom Aron Jahnsen raser over inkassokravet fra John Robert Powers modellskole.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media