Syk Sundquist vant, og «Uno» beste film.

Bjørn Sundquist ble beste mannlige skuespiller, og Aksel Hennies «Uno» ble kåret til beste film under Nordic Film Festival i franske Rouen i går kveld.

Se lista over vinnerne

Ingen av dem var tilstede. Hjerteopererte og sykmeldte Bjørn Sundquist fikk nyheten seint i går kveld:

- Anette Sjursen, som regisserte «Min misunnelige frisør», ringte meg etter at hun hadde tatt imot prisen på mine vegne. Jeg er veldig smigret, sier Sundquist.

56-åringen ble innlagt på sykehus med voldsomme smerter i Stavanger for en uke siden. Smertene skyldtes innsnevring i en hjerte-arterie. Sundquist ble operert, sykmeldt, hjemsendt og måtte slutte å røyke.

- Arterien min var som en tilstoppet elv, denne lidelsen er en familiesvakhet. Så nå feirer jeg uten røyk, sier skuespilleren 

- Er rollen din i «Min misunnelige frisør» den beste du noengang har gjort?

- Jeg pleier aldri rangere rollene mine etter kvalitet. Det er ikke slik at jeg alltid gjør en hel og gjennomført rollefigur. Det er mer slik at jeg kjenner igjen de gode øyeblikkene. Og «Min misunnelige frisør», har absolutt sine øyeblikk, humrer Sundquist.

Han er sykemeldt fra engasjementet sitt ved Rogaland teater i tre uker, men tror kanskje at han kan komme tilbake før tida.

Glad Hennie 

BESTE MANNLIGE SKUESPILLER: Bjørn Sundquist for rollen i «Min misunnelige frisør». Foto/Copyright: Maipo Film & TV
BESTE MANNLIGE SKUESPILLER: Bjørn Sundquist for rollen i «Min misunnelige frisør». Foto/Copyright: Maipo Film & TV Vis mer

Også Aksel Hennie kunne juble. Han har vunnet flere utenlandske priser for «Uno», men å få den gjeveste prisen i Nordic Film Festival i franske Rouen henger høyt:

- Jeg er takknemlig og glad, ikke minst for taimingen. «Uno» skal nemlig opp på kino i Frankrike i september, sier Hennie om filmen han har skrevet manus til, regissert og også spilte hovedrollen i.

«Uno» er sett av 300.000 norske kinogjengere og skal nå leve sitt eget liv i utlandet. Hennie derimot, er på vei videre.

- Jeg skal dubbe en voldelig og fullstendig umoralsk dansk tegnefilm som heter «Terkel i knipe». Og så skal jeg jobbe litt ved Det Norske Teateret.

Han sier han aldri jobber for å motta priser, men legger til:

- Det er jo forferdelig morsomt når slik som dette skjer, da.

BESTE FILM: Aksel Hennies «Uno».