Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Syk tegnefilmhumor

Kortfilmene hans er kjent fra MTV, og en av dem ble nominert til Oscar. Nå er Bill Plympton tilbake med syk humor i sin nye tegnefilm «Mutant Aliens».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Her kan du se en trailer fra filmen.

Bill Plympton er kjent for sin rå og surrealistiske humor. Han lager ikke tegnefilm for barn, med ingredienser som sex, blod og alle mulige menneskelige mutasjoner.

Ideen til hans nyeste film fikk han da han så et bilde av den sovjetiske kosmonaut-hunden Laika.

- Jeg begynte å tenke. Hva skjedde med Laika? Er han der oppe ennå? Han må være helvetes forbanna!, sier Plymton på sine hjemmesider.

Filmen «Mutant Aliens» handler om en astronaut som blir sendt ut i verdensrommet uten nok bensin. Tjue år senere ser datteren et romskip lande fra sin jobb i et observatorium. Faren kravler ut med en gjeng voldelige romvesener - han skal ta hevn over den onde Dr Frubar. På hjemmesidene til Bill Plympton, Plymtoons, finner du alt du vil vite om tegneserieskaperen. På animasjonssidene til Atom Films kan du se mange av Bill Plymptons kortfilmer, blant annet Your Face, som ble nominert til Oscar.

Hele Norges coronakart