Du leser nå Dagbladet Pluss

Sykdommen vi alle frykter og derfor ikke våger å snakke om

Lærebokforfatterne går nye veier, viser to nye bøker skrevet av sykepleiere. Den ene angår oss alle.

ØKER: Antall demenssyke vil øke kraftig i årene framover, ifølge en ny bok om syndromet. Illustrasjonsfoto: NTB SCANPIX
ØKER: Antall demenssyke vil øke kraftig i årene framover, ifølge en ny bok om syndromet. Illustrasjonsfoto: NTB SCANPIXVis mer

Behovet for gode lærebøker er skrikende, spesielt i profesjonsfag som sykepleie. Det er en vanskelig sjanger. Faget skal innlemme både realisme, humanisme og samfunnsvitenskap. Og liksom andre profesjonsfag, er det et i utgangspunktet praktisk rettet fag, som er presset inn i en kunstig akademisering som kan gi de mest bisarre utslag.

Nå har det kommet to bøker med nærmest identiske titler, begge skrevet av sykepleiere. Den ene er en uttalt lærebok, som tyder på at både forlag og lærebokforfattere prøver nye veier.

Den andre, «Forglem meg ei», angår oss alle, men burde også vært pensumlitteratur.

Den handler om sykdommen vi alle frykter og derfor ikke våger å snakke om: Demens – som egentlig er et syndrom og betyr noe så brutalt som uten sinn.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.