Sykler til Stavanger om Kjartan vinner

Kjartan Salvesens innebandymotstander har lovet å sykle fra Oslo om Kjartan vinner Idol i kveld.

Det er innebandyspiller Kristoffer Kronberg (25)som nå gjør klar sykkelbuksene. Han spiller i eliteserien i innebandyklubben Holum og har møtt Kjartan Salvesen en rekke ganger.

Veddet en sykkeltur

For selv er Kjartan Salvesen en habil innebandyspiller og spiller i eliteserien i klubben Kverneland hvor han er kaptein. Det var etter en kamp mellom de to lagene i år de to spilleren møttes. Kristoffers lag tapte kampen.

- Vi spilte borte mot dem i Sandnes. Etter kampen kjøpte jeg et lodd og vant jeg en hybridsykkel på et kjøpesenter, sier Kronberg til Dagbladet.no.

- Da sa jeg at jeg skulle tilbake og levere sykkelen om Kjartan vant.

Lagkameratene til Kristoffer synes hele saken er festlig, men Kristoffer selv vil helst ikke ha noe oppmerksomhet rundt stuntet:

- Dette var noe som var morsomt oss i mellom. Gutta koser seg nå. Jeg syns ikke det er noe særlig. Det finnes viktigere ting som skjer i Oslo og Sandnes enn dette. Skriv heller om at det er VM i innebandy nå.

- Bedre spiller enn sanger

På den tida hadde ikke Kristoffer særlig stor tro på at Kjartan skulle vinne.

- Det var vel mellom 40 og 60 deltakere igjen på det tidspunktet. Og vi visste at Kjartan var med i Idol i fjor også, og at han ikke kom videre. Innebandymiljøet i Norge er ikke så stort.

I miljøet har alle visst «alt» om Kjartans deltakelse i Idol lenge. Kjartan og Kristoffer er ikke omgangsvenner, men de kjenner godt til hverandre.

- Man trenger ikke være den beste sangeren for å vinne Idol. Det er vel han beviset på. Han er en mye bedre innebandyspiller enn sanger, sier Kronberg, som bersømmer Kjartans innsats på banen.

- Han er en habil spiller.

Sikker på seier

Nå er han derimot sikker på at han må sykle til Sandnes. Det er han ikke redd for:

- Jeg har hatt det på følelsen i en måned nå. Jeg tror han vinner suverent. Han har alliert seg på alle fronter der borte.

Det er foreløpig ikke bestemt når sykkelturen skal tas, men antakelig blir det i løpet av en måneds tid. Kristoffer har fått med seg to kamerater, to habile syklister, og regner med å klare det i løpet av tre dager.

- Men først skal han vinne. Jeg vil ikke tenke på det før da.

VANT GULL:</B> Kristoffer Kronberg (til venstre) sammen med Ketil Kronberg etter kampen storspilte da Oslo-laget Holum vant i mars i år Kongepokalen i innebandy. Nå må Kristoffer kanskje sykle.
VAR PÅ SAMME ARRANGEMENT:</B> Idol-Kjartan opptrådte sammen med dansegruppa Stardust under NM i innebandy.
KJEMPER OM Å BLI IDOL:</B> Kjartan og Margaret er de to finalistene i Idol i kveld.