Syklet fra Stavanger til Kristiansand på dinosykkel

Bibelbelte-protest.

DINOSYKKEL: Kunststudent Markus Moestue bygget seg en dinosykkel og tråkket den fra Stavanger til Kristiansand. Foto: Henning Pedersen
DINOSYKKEL: Kunststudent Markus Moestue bygget seg en dinosykkel og tråkket den fra Stavanger til Kristiansand. Foto: Henning Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Enkelte kunststudenter vil kanskje nøye seg med å slenge opp traumatiske kulltegninger på en gallerivegg eller stille ut en kritisk installasjon om olje-Norge før de inviterer til vernissasje.

Ikke Markus Mostue. Da han skulle uteksamineres fra Kunst og Designhøyskolen i Bergen nylig tok han det mange lange tråkk lenger.

Ved hjelp av isopor, epoxylim, glassfiberduk og tre sykler bygde han nemlig en dinosaur/sykkelkombinasjon som han så kunne sykle helt fra Stavanger til Kristiansand.

Selv om den seks dager lange turen ifølge Moestue spredte mye glede blant dem som støtte på ham og dinosauren, hadde den en mer alvorlig klangbunn for ham selv.

- Planen var å krysse bibelbeltet i Norge som en protest mot dogmatisk religiøs oppdragelse og utdanning av barn, forklarer han til Dagbladet.- Selv om voksne godt kan skille mellom det å tro på noe og det å vite noe er ikke dette alltid like lett for små barn, som gjerne tror blindt på det voksne forteller dem. Og jeg mener at noen former for religiøs indoktrinering kan være på grensen til psykisk overgrep.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer