Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Syklon truer Robinson

EL NIDO (Dagbladet): Uvær skaper katastrofetilstander i Stillehavet og kaos for de norske tv-deltakerne i «Robinsonekspedisjonen».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Innspillingsledelsen forberedte i natt kriseplaner for å evakuere deltakerne og øvrig personell.

Evakueres?

I flere måneder har TV3 jobbet på spreng for å skape dramatiske scener under opptakene til høstens serie. Nå sparker to tornadoer i en diger syklon bein under dagens opptaksstart.

Har TV3 flaks, stryker syklonen like nord for opptaksområdet i Palawan. Har de uflaks, får de lavtrykkssenteret midt i fanget - med den følge at prosjektstarten må utsettes i flere dager.

Svenske deltakere er allerede på plass på sin fullstendig øde øy. Evakuering forberedes, mens et annet av lagene fortsatt holdes tilbake i en liten landsby på en annen øy.

Livsfarlig

I dette området, som på finværsdager er blant verdens vakreste og gjestmilde, skal TV3 filme de 16 norske Robinson-deltakerne. Men når uværet setter inn, omgjøres stillehavsøyene til en livsfarlig arena. Det er ventet at det vil rive av hustak, velte store palmetrær og sende kokosnøtter som kanonkuler mot bakken.

Marerittet

De danske deltakerne blir holdt i sikkerhet i Manila, og det samme skjer trolig med de 16 nordmennene som etter planen skulle seiles ut til øya Cadlao i dag.

Kommer syklonen evakueringen i forkjøpet, blir redningsoperasjonen umulig. Deltakerne er da uten annet ly enn palmeblader og trestammer.

- Det er dette vi har fryktet siden regntida startet, sier TV3s presseansvarlig Marianne Melfald.

Rammer uværet med full tyngde, vil pressefolk og tv-staben bli beordret i sikkerhet i et kjellerrom på øya El Nido.