Sykt forelska

Ungdomsfilm er en vanskelig øvelse, som Jean-Pierre Améris her kommer meget godt fra. Med alvor og innsikt handler det om den første virkelig store forelskelsen.

Han setter bokstavelig talt tonen med Lene Marlins musikk, som umiddelbart skaper en stemning av ungdommelig letthet og forventning, der vi møter 15 år gamle Delphine (Maud Forget).

Gjør alt

Hun er søt, vanlig, med vanlige foreldre og et vanlig liv. Gjennom vennskapet med den helt annerledes tøffe Olivia (Lou Doillon) kommer hun i kontakt med Laurent (Robinson Stevenin). Han er pen, han er uforutsigbar og småskummel, og Delphine er så forgapt at hun gjør alt - også det helt utenkelige.

Når Améris lar sin skikkelige hovedperson havne i et fornedrende uføre, balanserer han ved første øyekast på grensen til å velte troverdigheten. Men forelskelse er nå, særlig i tenårene, en form for galskap. Og ser vi en gang til, spesielt fra de involverte guttungers side, er han kanskje ikke så langt på viddene.

Kjøtt og blod

Vi kunne fått litt mer kjøtt, blod og motivasjon på figuren Laurent, men «Alt for kjærligheten» tar ellers vare på alle sine personer og belyser sine problemstillinger fra flere kanter. Vennskapet mellom de to ulike jentene er nydelig skildret og spilt - av ukjente, velfungerende skuespillere.

FORGAPT I FORTAPELSEN:</B> Unge Delphine (Maud Forget) har ingen grenser lenger, når hun møter Laurent. Vennskapet med Olivia (Lou Doillon) fører til fortapelse.