Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Sykt perfekt» er smått vondt å se på

Serien tar opp et tema vi ikke må tro går av seg selv, skriver Dagbladets anmelder.

TV: Jakten på det perfekte gjør unge sjuke, nå snakker et knippe norske jenter ut om det unge livet.

Men, innimellom i denne serien får vi en liten følelse av at jentene blir litt for arrangert for kanskje å utlevere seg for mye, og et par scener kunne med letthet ha vært udramatisert ettersom jentene er så ærlige og gode til å snakke om seg og sitt at de ikke behøver effekter for å få fram sin dramatiske virkelighetsoppfatning.

Hvem sitter med ansvaret? «Sykt perfekt» er smått vond å se på ettersom unge mennesker, i en fantastisk alder, virkelig sliter med et indre og ytre press så stort at noen av dem må ha kyndig hjelp for takle angst og depresjoner:

Dette i en samtid der visstnok aldri skal vært brukt mer antidepressiver blant jenter mellom 15 til 19 år.

I TIDA: Det er til å bli smått sjuk av å høre av, men kropps - og flinkispress er ikke av ny dato, men samtidig nå ganske konstant via sosiale medier og mainstream media og reklame, skriver Dagbladets anmelder om «Sykt perfekt». Foto: TV 2
I TIDA: Det er til å bli smått sjuk av å høre av, men kropps - og flinkispress er ikke av ny dato, men samtidig nå ganske konstant via sosiale medier og mainstream media og reklame, skriver Dagbladets anmelder om «Sykt perfekt». Foto: TV 2 Vis mer

Det er til å bli smått sjuk av å høre av, men kropps - og flinkispress er ikke av ny dato, men samtidig nå ganske konstant via sosiale medier og mainstream media og reklame.

Hvem sitter med ansvaret for at jenter - og mange gutter - sliter med så ekstremt dårlige selvbilder at de er villige til å gå til operative inngrep for i deres øyne å bli dønn perfekte?

Risikosport Svarene er sammensatt. Det blir for enkelt å ensidige skylde på sosiale medier, selv om bloggere og kravet om perfekthet nå i motsetning til tidligere - er konstant 24 timer i døgnet, 365 dager i året.

Foreldre har ansvar, det samme har skole, venneflokk og dem det gjelder selv også pluss vi i media som altfor ofte presser på mot et eller annet fiktivt, perfekt.

Ingen er perfekte, tenk så kjedelig det hadde vært. «Sykt perfekt» tar opp et tema vi ikke må tro går av seg selv, derfor skal vi lytte til hva Jeanett (21 år), Camilla (23 år), Raja (19) & co.s fortellinger, selv om tv-terapi er en risikosport virker serien godt kvalitetssikret med et kyndig ekspertpanel.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media