KOMMENTARER

Sylvis kunder

Så lenge Sylvi Listhaug ikke vil fortelle hvem hun jobbet for, kan vi bare fortsette å gjette, skriver Marie Simonsen.

HEMMELIGE KUNDER:  Landbruksminister Sylvi Listhaug vil ikke fortelle hvem som var hennes kunder i First House. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
HEMMELIGE KUNDER: Landbruksminister Sylvi Listhaug vil ikke fortelle hvem som var hennes kunder i First House. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke så mystisk som dere tror, er refrenget hver gang kommunikasjonsbransjen omtales. Jeg vet ikke hvem de sikter til, men personlig synes jeg ikke bransjen er mystisk i det hele tatt.

Norge har en enorm forvaltning, en eventyrlig formue og en mektig regjering som styrer det hele. Den som har innpass og kontakter, som vet veien inn og rundt i systemet, har en konkurransefordel. Det gjelder private bedrifter, så vel som kommuner, organisasjoner og offentlige institusjoner.

Bransjen er tvert om interessert i å opprettholde et mystikkens skjær rundt seg. Ingen vil betale i dyre dommer for det tilforlatelige. Selve forretningsideen er å selge sand i Sahara, mer makt til dem som allerede har makt. Å få en Høyre-styrt kommune til å betale for et møte med en sentral Høyre-politiker, for eksempel, slik Drammen fikk besøk av Bent Høie i striden om nytt sykehus i Buskerud. Det betalte seg. Høie brakte Drammen på banen, men som han sa til NRK, kommunen kunne like gjerne kontaktet meg direkte. De trengte ikke ha med seg et kommunikasjonsbyrå.

En de hadde med seg var Sylvi Listhaug i First House, nå kollega av Høie.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.