FORTSATTE ALENE:  Trond Helleland og Høyre (t.v) har forhandlet flyktninger med de andre partiene uten regjeringspartner Frp og parlamentarisk leder Harald Tom Nesvik, da sistnevnte fredag valgte å trekke seg fra samtalene.
FORTSATTE ALENE: Trond Helleland og Høyre (t.v) har forhandlet flyktninger med de andre partiene uten regjeringspartner Frp og parlamentarisk leder Harald Tom Nesvik, da sistnevnte fredag valgte å trekke seg fra samtalene.Vis mer

Symbolpolitikk fra Stortinget

Klikk for ingress.

Meninger

Stortingsflertallet gikk i går inn for å si ja til et betydelig antall flere syriske flyktninger over de neste tre årene. Fremskrittspartiet mener det er useriøst og en symbolpolitikk av verste sort.

Vi trakk oss fra forhandlingene da det viste seg at alle de andre partiene insisterte på å ta imot flere flyktninger allerede i 2015, vi vet jo at dette ikke lar seg gjøre. Fremskrittspartiet mener dette er å holde fortvilte mennesker for narr. For det er tross alt det dette handler om, fortvilte mennesker på flukt.

Vi lar oss alle påvirke av de grusomme bildene og historiene fra Syria hvor millioner av mennesker tvinges på flukt. Fremskrittspartiet er opptatt av at Norge skal være med på å bidra til å hjelpe alle disse menneskene, men da må vi være smarte. Vi vil hjelpe flest mulig med de ressursene vi har og da betyr det at vi må hjelpe til i nærområdene. Vi kan hjelpe langt flere i nærområdene enn det vi kan ved å ta noen få hit.

De flyktningene stortingsflertallet nå vil vi skal ta imot er flyktninger som allerede er i FN-systemet. Det betyr at de sitter i flyktningleirer utenfor krigsområdene, i nærområdene. Her er det stort behov for å hjelpe til med utbedringer av forholdene. Det må da være mye bedre at mange får det litt bedre enn at noen få får det veldig bra ved å komme til Norge.

Fremskrittspartiet hadde allerede i fjor oppe et forslag på sitt landsmøte om såkalte modulhytter. I tillegg til dette bør vi også kunne hjelpe til med rent vann, varme klær, brensel, sanitære forhold og mat. Ved å hjelpe på denne måten mener vi at Norge dermed kan være med på å sørge for en tryggere hverdag for langt flere enn det stortingsflertallet nå vil.

Flertallet vil i tillegg ta imot langt flere i 2016 og 2017. Dette er Frp uenige i og det er vi fordi vi evner å se de store utfordringene vi har i Norge allerede i dag. Flere syriske flyktninger har oppsøkt Norge og søkt asyl her. Ved utgangen av april i år ventet 5 282 personer i asylmottak. Av disse var 1088 syrere. Dette er familier, enslige mindreårige, barn, kvinner og menn som alle har fått rett til beskyttelse og opphold i Norge. De venter på å starte sine liv i en norsk kommune, med bolig, arbeid, utdanning, mulighet til lære seg norsk og ta del i vår kultur.

Kvoteflyktninger som nå kommer fra Syria skal bosettes rett inn i en kommune. De skal ikke innom et asylmottak. Dermed vil de slippe foran de menneskene som i dag sitter på mottak og venter. Fremskrittspartiets løsning er bedre.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.