Symfo-rock kan bli plate

3.500 nordlendinger jublet for Madrugada og et forsterket Bodø Sinfonietta i Bodø Spektrum går kveld. Nå blir det kanskje plate av det unike prosjektet.

BODØ (Dagbladet): Madrugada sørget iallfall for å ta opp den to timer lange konserten med avansert utstyr. Og før de gikk på scenen, sa de til Dagbladet:

- Hvis dette blir vellykket har vi lyst til å gi det ut på plate. Det hadde vært artig å gi det ut som egen cd, eventuelt bruke noe av materialet i forbindelse med en EP-utgivelse.

Siverts kveld

Vellykket ble det. Fra landets kanskje neste statsminister, Jens Stoltenberg, holdt åpningstalen og til Madrugada og symfonikerne fra Bodø gikk av scenen etter fire ekstranumre, blant dem en bokstavelig talt gnistrende versjon av «Electric» med Sivert Høyem i storform.

3.500 svette nordlendinger hadde pakket seg sammen i Bodøs nye storstue, og de lystret vokalist Siverts minste vink.

Et lett neddempet Madrugada leverte smakfullt samspill med 20 strykere, blåsere og perkusjonister. Og med arrangør og dirigent Erlend Skomsvoll på orgel.

Madrugada spilte følgende låter med fullt orkester: Black Mambo, Hold on to you, Electro Vacuum, Majesty, Quite Emotional, Only when youre gone, Stories from the Street og Electric.

Og disse låtene med bare bandet sjøl eller lett hjulpet av klassiske instrumenter: Vocal, Running out of time, On your side, The Kids are on High Street, Subterrainian og Sail Away.

Kunne solgt 5.000

Konserten ble helt utsolgt tidlig på dagen i går. Direktør Rolf Cato Raade i Nordland Musikkfestuke sa til Dagbladet i går kveld:

- Det har vært ville tilstander. Jeg tror vi kunne ha solgt 5.000 billetter.

Jens Stoltenberg, som åpnet konserten, sa til Dagbladet:

- Jeg oppdaget egentlig ikke Madrugada før under Mandela-konserten i Tromsø. Det ble en stor opplevelse og oppdagelse for meg.

En halv million solgte

I gårdagens utgave av Dagbladet avslørte Madrugada at de over flere år - og innimellom alle andre utgivelser - har lagt av låter og forberedt et konsept-album de kommer til å kalle «Ivory Town».

Men i mellomtida flyter det produktive, høyt-selgende og headline\'ende bandet på albumet «The Deep End», som siden mars har solgt 85.000 eksemplarer bare i Norge.

Etter den unike konserten i Bodø med Bodø Sinfonietta i regi av Nordland Musikkfestuke, venter nå Øyafestivalen i Oslo for Madrugada.

- Øya blir vel festival- eller utendørsjobb nr. 30 i sommer. Og vi har stort sett vært headlinere alle steder. Det er en ny opplevelse for oss, og veldig artig. Vi har sjelden eller aldri toppet festivalplakatene før, sier Sivert _ som sammen med bandet er i ferd med å runde en halv million solgte plater totalt, på europeisk basis.

Knallfestival

I sitt 25-årsjubileum opplever Nordland Musikkfestuke sitt beste år både publikumsmessig og hva angår kvalitet og originalitet. Festivalen har som mål at enhver konsert skal være en unik opplevelse. De to kirkekonsertene med Halvdan Sivertsen er utsolgt, Terje Nilsen med Voksne Herrers Orkester var fullsatt, Brass Brothers med afrikanske Woman Unite var utsolgt, plateslippet til Terje Nohr var utsolgt - og flere utendørs-seanser har vært svært godt besøkt.

MAJESTETISK SIVERT: Sivert Høyem og Madrugada mestret samspillet med et forskterket Bodø Sinfonietta på en praktfull og majestetisk måte i Bodø Spektrum i går kveld. Og nå kommer kanskje konserten ut på plate.