Symfonisk Chaplin

Etter suksessen med frevisningen av Eisensteins «Panserkrysseren Potemkin» i 1998, er Oslo-Filharmonien tilbake med et nytt film/konsert-konsept. Denne gangen er det Chaplins klassiske «City Lights» fra 1931 som blir tonesatt av fullt symfoniorkester.

«City Lights» er en av filmhistoriens største romantiske komedier, der en landstryker møter og forelsker seg i en blind blomsterpike. Piken tror landstrykeren er rik, og han må gå til de merkeligste ytterligheter for å la henne bli i illusjonen og hjelpe henne i hennes nød. En fyllik av en millionær viser seg å bli svært så nyttig i så måte. Filmen inneholder en rekke klassiske Chaplin-gags, blant annet en fantastisk bokse-scene. Den er stemningsfullt og vakkert filmet, og er full av nydelige detaljer. Filmen viser til det fulle at «Less is more»: Uten å ty til unødvendige og overdrevne fakter, har Chaplin skapt et kunstverk. I tillegg til å stå for regien, spiller Chaplin selv hovedrollen. Han har også produsert filmen og komponert musikken.

Det er denne musikken Oslo Filharmoniske Orkester vil fremføre foran et stort kinolerrett som viser filmen. Dirigent er Frank Strobel.

Vises også fredag og lørdag.