Symfonisk fra Rice

KONSERT (Dagbladet.no): Damien Rice sitt album «O» er både populært og kritikerrost her i landet. I går spilte iren for et fullsatt Rockefeller i Oslo. Men den som trodde Rice sin rolige, melankolske musikk skulle bety en daff konsert tok skammelig feil.

Rice og bandet hans, besatt med trommer, bass, cello, rhodes og sang, leverte et fantastisk show. Som Rice også viser på plata behersker han det rolige, nedtonede formatet svært godt. Låter som «The Blowers Daughter», «Eskimoe Friend», «Delicate» og «Cannonball» ble fremført med en nærhet en sjelden finner maken til.

Det imponerende med Rice sin live-opptreden er likevel ikke først og fremst de rolige partiene, men derimot evnen han har til å leke med og utfordre sitt eget materiale. Dette viste han kanskje aller mest i «Amie», «Cold Water» og også «Volcano». Så ivrig var han i lekinga at versjonen av «Amie» ble dratt ut med et ti minutter langt instrumentalparti, der Rice selv, sammen med en liten opptaker, spilte alle instrumentene selv.

Konsert:

Damien Rice
Rockefeller
Publikum: Ca 1200

Med seg hadde Rice en ung amerikaner ved navn Josh Ritter, som med en blanding av sjarm og nervøsitet tok publikum med storm og beredet grunnen for kveldens hovedattraksjon. Liker du Damien Rice er Ritter en du bør se opp for. Han spiller på Garage i Oslo søndag 30.mai.

STEMNINGSFULLT: Damien Rice spilte for et fullsatt Rockefeller.