Symfonisk Sissel

Forutsigbart, men sjarmerende og storslått.

KONSERT: En strålende opplagt og sjarmerende søt Sissel Kyrkjebø inviterer til popsymfonisk stormønstring i Oslos storstue - tilrettelagt for tv.

Et nesten fullsatt Oslo Spektrum i går kveld blir i dag erstattet av en utsolgt sal. «Sissel in Symphony» er et familievennelig og til tider storslått musikalsk show. Det er ingen folkefest, men et behersket publikum nyter Sissels stemmeprakt og den gode stemningen.

Konserten er en reprise fra i fjor, da Sissel med band inviterte et knippe musikalske venner og Kringkastingsorkestret (Kork). Nye artister er kommet til, blant dem Sigvart Dagsland og Abba-Bennys Orsa Spelemän.

Utstillingsvindu

Denne gangen er NRK og den amerikanske tv-stasjonen PBS tilstede med stor kameraproduksjon. For «Sissel In Concert» skal det bli storslått tv av. Det er ingen grunn til å tvile, for denne forestillingen er et stort tv-prospekt - en enestående mulighet for Sissel til å vise seg fram for et virkelig stort tv-publikum i USA. Både amerikanske PBS og NRK skal sende et redigert opptak av den to timer lange konserten i mars neste år.

Tv er som et utstillingsvindu, og på konserten i går fikk Sissel vist mange sider av seg selv. Hun åpnet konserten med «Titanic»-overturen i kombinasjon med en norsk folketone. Hun sang opera a la «O sole mio», Morten Abels «All Good Things» og klassiske Sissel-svisker i symfonisk drakt.

Sissel Kyrkjebø er ikke den mest spennende artisten vi kjenner, selv om få synger bedre. Det er noe ektefødt trygt og traust over sangdivaen. Hun er litt som den norske folkesjela, meislet ut av granitt.

Forutsigbar

Men hun er forutsigbar. Selv når hun prøver å utforske andre sider av artistimaget, mer rouge og sexy rytmer, skinner det klart igjennom: Sissel er og blir en Synnøve Solbakken.

Men det forutsigbare, trygge og kjære er nødvendigvis ikke noe minus. Som her, med et storslått symfoniorkester, sprudlende gjester og et stort knippe av sine mange hits i ny tapning, er det lett å like henne. Og hun virker bekvem med det hun gjør, selv om det spriker i mange retninger.

Sissel er sjarmerende og søt i sin henvendelse til publikum, her er ingen påklistrete «big star»-fakter. Et av høydepunktene var «The Water Is Wide», som hun sang sammen med Sigvart Dagsland.

TRYGG: Sissel Kyrkjebø spilte på hele sitt musikalske register i Oslo Spektrum i går, i et husmannsshow der stemmeprakt står i fokus.