Symptomet Nore

Hvorfor skal offentligheten belemres med Aslak Nores åpenbare kaos?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ASLAK NORE

fortsetter i Dagbladet 16.6. sin presentasjon av seg selv. Lanseringsagentene hadde planlagt Nore-presentasjonen i Dagbladet, men på grunn av journaliststreiken ble den henlagt til Dagsavisens kultursider. Klassekampen-journalist Nore var for anledningen «frilans-journalist». Siden streiken ble avblåst samme dag som lanseringen, sørget deretter agentene for å få tilbakeført debatten til Dagbladet.

Det har kanskje ikke vært helt tydelig for alle hva denne lanseringen dreier seg om. Det blir heller ikke uten videre klart dersom man søker Nores forskjellige innlegg, omtalt som «tekstene mine om temaet». Som gammel teolog må jeg bekjenne: Her kan det være på plass med litt eksegese, en smule tekstutlegning. La oss begynne, tilfeldigvis, med begynnelsen, med tittelen: «Aftensang for Morgenbladet». Allerede her er det noe som skurrer. Aftensang er som kjent en noe forkortet høymesse lagt til ettermiddagen - et institusjonalisert kirkelig rituale. Det er imidlertid ikke noe i Nores tekst som peker henimot institusjonell feiring av Morgenbladet. Klassekampen-journalisten Nore har nok her gått seg vill i metaforenes bambuskratt (om bambusspråkets krattskog, se innlegget «Kampslutt» i Dagsavisen 25.5.). Kanskje er Klassekampens Nore blitt misledet av Morgenbladets Jon Hustad, som den gang han var journalist i Klassekampen skrev om det nye Morgenbladet under tittelen «Ingen aftensang for Morgenbladet».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer