Anmeldelse: «Skipet de Zee Ploeg»

Synd at spill og sceneeffekter er så overtydelige

Ønsker å fortelle en viktig historie, men blir litt for overivrig i sin velmenthet.

MØRKE SKJEBNER: Bjørn Willberg Andersen, Katrine Dale og Kristoffer Sagmo Aalberg i Skipet de Zee Ploeg. Foto: Thor Brødreskift
MØRKE SKJEBNER: Bjørn Willberg Andersen, Katrine Dale og Kristoffer Sagmo Aalberg i Skipet de Zee Ploeg. Foto: Thor Brødreskift Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Skipet de Zee Ploeg» er vårens storsatsing på Den Nationale Scene, og det meste er i stor skala. Til sammen 40 skuespillere og statister opptrer, scenografien er påkostet, kostymene overdådige og spillestilen melodramatisk.

Forestillingen er bygget på den sanne historien om skipet de Zee Ploeg («Sjøplogen») som på vei til Amerika havarerte utenfor Bergen med nesten 600 emigranter om bord. De flyktet fra matmangel og religiøs forfølgelse, ble grovt mishandlet om bord av skipets kaptein Manzellmann, og et titall passasjerer omkom av sult og sykdom. Da skipet ankom Bergen måtte byens ledelse ta stilling til hvordan og om de skulle hjelpe.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer