- Synd at vikingkulturen misbrukes

Forfatter Bjørn Andreas Bull-Hansen synes folk er for kjapt ute med å arrestere vikingkulturen.

SKEPTISK: - Mye av det jeg har sett, føles ikke ekte, mener «Jomsviking»-forfatter Bjørn Andreas Bull-Hansen om bruk av norrøn kulturhistorie i film, tv og spill. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SKEPTISK: - Mye av det jeg har sett, føles ikke ekte, mener «Jomsviking»-forfatter Bjørn Andreas Bull-Hansen om bruk av norrøn kulturhistorie i film, tv og spill. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den internasjonale interessen for det norrøne har aldri vært større. Nylig ble det annonsert at storserien «Vikings», som har gått sin seiersgang på verdens største strømmetjenester de siste åra, får en spinoffversjon kalt «Vikings: Valhalla». Spillet «Assasins Creed: Valhalla» trekker millioner til gutte- og jenterom verden over. Samtidig spiller Netflix stadig inn nye sesonger av ungdomsserien «Ragnarok», for å nevne noe.

Den norske forfatteren bak boksuksessen «Jomsviking», Bjørn Andreas Bull-Hansen, har «et sterkt ønske» å finne en internasjonal filmatiseringspartner som ønsker å ta fatt på universet han har skapt rundt romankarakteren Torstein Knarresmed.

- Hvis det skal bli noe av skal det gjøres på engelsk. Det er viktig for meg fordi bøkene mine er ute i mange land, men dessverre ikke på engelsk. Derfor sier jeg nei til en mindre norsk produksjon, noe jeg også har gjort. At bøkene blir en TV-serie er vel det mest nærliggende, forteller han til Dagbladet.

Enorm interesse

Forfatteren er hemmelighetsfull om neste «Jomsviking»-bok, men ifølge Bull-Hansen er han er i ferd med å avslutte neste utgivelse i disse dager. Det er planer om minst ti bøker i serien, avslører han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer