Syndere i sommersol

KRISTIANSAND (Dagbladet): På åpningsdagen i går, satte Quart-festivalen publikumsrekord med 11000 mennesker. Kristiansand eksploderte i sol, sommer, musikk - og sex. For i skogen er det mer enn slyngplanter som slynger seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Bare gå inn i skogen der i kveld, så står folk bokstavelig talt tettere enn foran scenen, ler sørlendingen i det han drar seg opp av vannet. Han har jobbet på «Quarten» i mange år og skjønner godt hva Toffen Gunnufsen mente da han uttalte seg til Dagbladet sist lørdag. Unge folk kommer til festivalen for å «drikke, feste, pule og høre litt på musikk». I den rekkefølgen, mente Quartsjefen.

På festivalens første dag, tok vi en sjekk blant deltakerne for å finne ut hvorfor de egentlig hadde kommet.

Ut med puppene

- Det gjelder å se og bli sett. Det er et jaktmarked og jentene er minst like svette: Ut med puppene og på med solbrillene, fastslår Kaja Kvaale (23). Hun, kjæresten Øyvind Hammer (23) og venninnene Cecilie Torvaldsen (23) og Inger Lise Vinjevoll - sist sett i filmen «Bare skyer beveger stjernene» - er selvsagt unntaket. Bærumsgjengen deler ukens motivasjon i 80 prosent musikk og 20 prosent sol. Skjønt:

- Hva med ifjor? Hehe, jeg husker stort sett ingenting, sier Inger Lise.

Det gjør Harald Lyngø, 78-åringen, har bivånet hver eneste festival. Han synes musikken er bånn, jentene lekre og har sett mer i skogen enn bare trær. For enhver idiot kan tolke ansiktsuttrykket hans når vi spør om han har gjort noen «mer intime observasjoner».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer