Syndere i sommersol

KRISTIANSAND (Dagbladet): På åpningsdagen i går, satte Quart-festivalen publikumsrekord med 11000 mennesker. Kristiansand eksploderte i sol, sommer, musikk - og sex. For i skogen er det mer enn slyngplanter som slynger seg.

- Bare gå inn i skogen der i kveld, så står folk bokstavelig talt tettere enn foran scenen, ler sørlendingen i det han drar seg opp av vannet. Han har jobbet på «Quarten» i mange år og skjønner godt hva Toffen Gunnufsen mente da han uttalte seg til Dagbladet sist lørdag. Unge folk kommer til festivalen for å «drikke, feste, pule og høre litt på musikk». I den rekkefølgen, mente Quartsjefen.

På festivalens første dag, tok vi en sjekk blant deltakerne for å finne ut hvorfor de egentlig hadde kommet.

Ut med puppene

- Det gjelder å se og bli sett. Det er et jaktmarked og jentene er minst like svette: Ut med puppene og på med solbrillene, fastslår Kaja Kvaale (23). Hun, kjæresten Øyvind Hammer (23) og venninnene Cecilie Torvaldsen (23) og Inger Lise Vinjevoll - sist sett i filmen «Bare skyer beveger stjernene» - er selvsagt unntaket. Bærumsgjengen deler ukens motivasjon i 80 prosent musikk og 20 prosent sol. Skjønt:

- Hva med ifjor? Hehe, jeg husker stort sett ingenting, sier Inger Lise.

Det gjør Harald Lyngø, 78-åringen, har bivånet hver eneste festival. Han synes musikken er bånn, jentene lekre og har sett mer i skogen enn bare trær. For enhver idiot kan tolke ansiktsuttrykket hans når vi spør om han har gjort noen «mer intime observasjoner».

Nå er jeg kåt

- Nei, nå må jeg ta svømmeturen min, sier Lyngbø.

- Det er mer de fra bygdene som havner i seng med fem stykker og sånn, sier Øyvind.

Og på festivalcampen noen kilometer utenfor Kristiansand får Bærumsgutten uventet støtte. Fra midt i Telemark har nemlig en Odd Gunnar, Kenneth, Tommy og mange flere funnet veien til Quarten for tredje år på rad. Ennå har de til gode å oppleve en konsert. De har da viktigere ting å gjøre.

- Vi går for de stygge damene, hehe, alle pene damer har en stygg venninne, skjønner du?, gliser Odd Gunnar Sollid(18). Ved hans side med en iskald øl på vei ned i gapet, sitter Kenneth Andersen (21). Han har solgt festivalbilletten på svartebørsen med over 40 halvlitere i avanse!

- Fy faen, nå er jeg kåt gutter, brøler Dag Mykland (19) i det han entrer teltet uten at noen synes det er noe spesielt.

<B>KASTER HEMNINGER:</B> Kaja Kvaale får et kyss av Øyvind Hammer, mens Inger Lise Vinjevoll og Cecilie Torvaldsen må se på.