Syndere i sommersol

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«GRÅDIG,

trassig og utro.» Slik beskriver Klaus Hagerup sin mor Inger, under vise - og poesifestivalen på Skåtøy i Kragerøskjærgården. En festival arrangert av frivillige øyværinger, med bistand fra øyas «store sønn» Alf Cranner. Og timingen er perfekt for programmets «røde tråd»: markeringen av Alf Prøysens nittiårsdag. Men etter de siste ukers skriverier om hans påstått mørke side, framstår hyllesten mer som en trassig protest mot bildet av «den nye Prøysen».

LOKALE POETER

refser grafsende biografer, Lars Klevstrand synger om blåklokkevikua, Alf Cranner om løvetannen og Finn Kalvik om vesle, vakre Anna. (Ikke direkte revolusjonært kanskje. Men så innbyr heller ikke idylliske Skåtøy, der halve Oslo vest slår seg til i juli, til de store omveltninger.)

LIKE GODT TIMET

er Klaus Hagerups en times beretning om moren. Et annet barndomsikon som vel også hadde sine mørke sider. I hvert fall ifølge sønnen som legger skjul på verken morens alkoholisme eller utroskap. For der Prøysens familie foretrekker taus diskresjon, velger den ustyrtelig morsomme Klaus det motsatte: En kjærlighetsfull og spastisk iscenesatt utlevering av foreldrenes evige krangler og morens patetisk ungpikeaktige flørt med hans venner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer