Strømmetips uke 52:

Synes du 2016 var et tungt år? Her er Netflix-tipsene som gjør deg klar for 2017

Apokalypse nå.

RØFT ÅR: «NEI JEG HAR IKKE SKAFFET MEG DAB-RADIO ENNÅ!»
RØFT ÅR: «NEI JEG HAR IKKE SKAFFET MEG DAB-RADIO ENNÅ!»Vis mer

2016 har vært røft. Hvem vet hva slags postapokalyptiske scenarier neste år vil bringe? Her er tre strømmetips til å forberede deg.

«MAD MAX: FURY ROAD» –Netflix

En diktator med raseriproblemer og dårlig hår holder et helt folk som slaver. Max (Tom Hardy) tas til fange og brukes som levende blodbank. Man skulle tro at det var opp til filmens tittelhelt å redde dagen, men det er heller Imperator Furiosa (Charlize Theron) som stjeler showet her. Ikke bare en fjorårets beste actionfilmer, men en av de beste filmene, punktum.

«THE LEFTOVERS» – HBO

Når han fyren ved siden av deg i bilen ikke klarer å puste med munnen lukket. Foto: HBO
Når han fyren ved siden av deg i bilen ikke klarer å puste med munnen lukket. Foto: HBO Vis mer

Plutselig en dag fordufter to prosent av verdens befolkning i løse luften. Det finnes ikke den familie som ikke er rammet. Justin Theroux, Christopher Eccleston, Liv Tyler og mange flere sliter med etterdønningene og prøver å finne mening i en meningsløs verden. En stemningsfull, dyster og svartmorsom serie, som bare blir bedre og bedre. Tredje og siste sesong kommer i april.

«THE ROAD» – Netflix

NORMCOREALYPSE: På den lyse siden kan skjegghipsterne på Grünerløkka beholde stilen sin langt inn i postapokalypsen.
NORMCOREALYPSE: På den lyse siden kan skjegghipsterne på Grünerløkka beholde stilen sin langt inn i postapokalypsen. Vis mer

Verdens mørkeste Cormac McCarthy-bok (han med No Country For Old Men) ble til denne nattsvarte filmen der Viggo Mortensens navnløse farsskikkelse vandrer rundt med sønnen sin i en evig atomvinter på jakt etter et bedre liv. Mindre lystig enn den høres ut. Dronningen av postapokalypse Charlize Theron dukker så vidt opp her også. Godt nyttår!