TESTER NY FUNKSJON  Netflix tester muligheten for å ha «privat modus» når du ser på filmer og tv-serier på strømmetjenesten.
Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
TESTER NY FUNKSJON Netflix tester muligheten for å ha «privat modus» når du ser på filmer og tv-serier på strømmetjenesten. Foto: Frank Karlsen / DagbladetVis mer

Synes du det er flaut å se på en tåpelig romantisk komedie?

Nå kan du snart «skjule» filmvalgene dine på Netflix.

(Dagbladet): Den populære strømmetjenesten for film og tv, Netflix, har over 50 millioner brukere på verdensbasis.

Avhengig av hvilket abonnement man har, er det mulig å dele én bruker på opptil seks enheter av gangen.

Lagrer historikken Derfor er det flere som benytter seg av en felles Netflix-konto, for eksempel innad i en familie.

På Netflix blir historikken din, altså hvilke filmer og tv-serier du har sett på, lagret på din konto. Dersom du deler konto blir det derfor fullt mulig for andre å se hva du har sett på.

Om du synes det er litt flaut at du har brukt fredagskvelden på en tåpelig romantisk komedie, eller vil skjule at du har sett enda en klisjéfyllt actionfilm - så kan du juble nå.

Netflix tester nemlig muligheten for å skjule hva du ser på.

«Privat modus» - Hos Netflix tester vi kontinuerlig nye ting. I dette tilfellet tester vi en funksjon som gjør at en bruker som ser på en film kan velge å gjøre dette i «privat modus». Å velge denne muligheten betyr at programmet eller filmen ikke vil synes i aktivitetsloggen. Det vil heller ikke bli brukt som grunnlag for hva vi anbefaler deg å se senere, skriver PR-sjefen i Netflix, Cliff Edwards, til nettstedet GigaOM.

Testingen vil omfatte alle regioner hvor Netflix tilbys, men ikke alle brukere vil få tilgang på funksjonen.

Det er ikke bekreftet om privatmodusen vil bli fast og tilgjengelig for alle brukere, men Netflix vil vurdere responsen etter noen måneders testing.