Anmeldelse Dødens tjern på TVNorge

Synes du «Farmen» begynner å bli litt småkjedelig? Få inn noen drap, kanskje?

Krim fra realitykverna i «Dødens tjern».

DETEKTIVER: De tolv deltakerne i TVNorges nye realityserie må samarbeide om å løse en krimgåte i en mørk skog. Foto: TVNORGE
DETEKTIVER: De tolv deltakerne i TVNorges nye realityserie må samarbeide om å løse en krimgåte i en mørk skog. Foto: TVNORGE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Synes du «Farmen» og «71 grader nord» begynner å bli litt, tja, småkjedelig? At tvekamper og gnagsår var spennende en stund, men nå er det på tide å øke innsatsen litt? Få inn noen drap, kanskje?

Si hei til «Dødens tjern» (eller «sjern», som urovekkende mange av deltakerne velger å kalle det). Krimforfatter Jørn Lier Horst har skrevet rammefortellingen til TVNorges splitter nye, egenutviklede realityserie, der 12 deltakere sendes ut i skogen for å finne løsningen på et 30 år gammelt krimmysterium. Et fiktivt sådan, altså. Men målet er åpenbart å skape en god porsjon skrekk underveis, både for seerne i sofaen og detektivene i skogen.

Skjønt, i de tre første episodene er det ikke overvettes mye detektivarbeid de får lov til å bedrive. Derimot ganske mye tradisjonell reality-oppgaveløsing, der taperen sendes hjem på tradisjonelt realityvis.

Tynn historie

Rammefortellingen er grei nok, om enn syltynn: Tre speidergutter og en leder forsvant sporløst etter en skogstur for 34 år siden. En 16-årig gutt, Trygve, ble sett på åstedet og siden tatt med støvelen til en av speiderne. Nok til å få ham dømt til forvaring, visst. Men han rømte fra institusjonen, og har siden gjemt seg i skogen og samlet bevis for sin uskyld. Dem mater han deltakerne med litt etter litt, samtidig som han setter dem på ulike prøver. Bare én skal stå igjen til slutt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer