Debatt: Carl I. Hagen

Synes du ikke Siv har nok å stri med, Carl?

Dine kampsaker er passé og jordkloden er faktisk rund.

VIL PÅ STORTINGET: Carl I. Hagen tok fjerdeplassen på stortingslista på nominasjonsmøtet til Frp denne uka. Foto: NIna Hansen / Dagbladet
VIL PÅ STORTINGET: Carl I. Hagen tok fjerdeplassen på stortingslista på nominasjonsmøtet til Frp denne uka. Foto: NIna Hansen / DagbladetVis mer
Meninger

«He is dead, but he won’t lie down.»

Hvorfor denne viseteksten, skrevet av Otto Nielsen i 1966, rant meg i hu da jeg så deg, Carl I. Hagen, dukke opp i «Dagsnytt 18» i går skjønner sikkert de fleste av leserne som har levd en stund.

Dine eminente talegaver har gitt også deg noen gylne taburetter, hvorfra du kunne utgyte din tvilsomme politikk og ditt ditto menneskesyn. Jeg skjønner jo at en gammel politisk sirkushest som deg, som nå værer at den økende vinden fra ytterste høyre feier over Europa igjen, pirrer dine nesebor og at du lengter tilbake til den populistiske manesjen igjen.

Men oppriktig talt, Hagen; gi deg mens leken enda er litt god. Det var noe patetisk over din opptreden i tv-programmet, der du febrilsk forsøkte å fremme alle dine gamle kjente kampsaker, som å skape fremmedfrykt og fornekte klimaproblemene samt din alltid rørende bekymring for dem som bygde landet.

Jeg er eldre enn deg, Hagen, så jeg er en av dem – men jeg har aldri trodd på deg. Du vil sikkert enda klare å skremme noen godtroende pensjonister – men likevel, gi deg nå mens du i visse kretser enda har et noenlunde ettermæle. Verden har gått videre. Dine kampsaker er passé og jordkloden er faktisk rund. Om ikke annet, så tenk da litt på Siv Jensen – synes du ikke hun har nok å stri med?!

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.