DEBATT

Debatt: Carl I. Hagen

Synes du ikke Siv har nok å stri med, Carl?

Dine kampsaker er passé og jordkloden er faktisk rund.

VIL PÅ STORTINGET: Carl I. Hagen tok fjerdeplassen på stortingslista på nominasjonsmøtet til Frp denne uka. Foto: NIna Hansen / Dagbladet
VIL PÅ STORTINGET: Carl I. Hagen tok fjerdeplassen på stortingslista på nominasjonsmøtet til Frp denne uka. Foto: NIna Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

«He is dead, but he won’t lie down.»

Hvorfor denne viseteksten, skrevet av Otto Nielsen i 1966, rant meg i hu da jeg så deg, Carl I. Hagen, dukke opp i «Dagsnytt 18» i går skjønner sikkert de fleste av leserne som har levd en stund.

Dine eminente talegaver har gitt også deg noen gylne taburetter, hvorfra du kunne utgyte din tvilsomme politikk og ditt ditto menneskesyn. Jeg skjønner jo at en gammel politisk sirkushest som deg, som nå værer at den økende vinden fra ytterste høyre feier over Europa igjen, pirrer dine nesebor og at du lengter tilbake til den populistiske manesjen igjen.

Men oppriktig talt, Hagen; gi deg mens leken enda er litt god. Det var noe patetisk over din opptreden i tv-programmet, der du febrilsk forsøkte å fremme alle dine gamle kjente kampsaker, som å skape fremmedfrykt og fornekte klimaproblemene samt din alltid rørende bekymring for dem som bygde landet.

Jeg er eldre enn deg, Hagen, så jeg er en av dem – men jeg har aldri trodd på deg. Du vil sikkert enda klare å skremme noen godtroende pensjonister – men likevel, gi deg nå mens du i visse kretser enda har et noenlunde ettermæle. Verden har gått videre. Dine kampsaker er passé og jordkloden er faktisk rund. Om ikke annet, så tenk da litt på Siv Jensen – synes du ikke hun har nok å stri med?!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer