Syngende superdiplomat

Italias statsminister Silvio Berlusconi avslører at at musikk er hemmeligheten bak hans suksess. George W. Bush ble med på en duett hvor de sang napolitanske folkeviser.

I et intervju på en av statsministerens egne fjernsynskanaler fortalte Berlusconi nylig villig vekk om sine musikalske talenter. I tillegg til å være statsminister, leder Berlusconi også utenriksdepartementet og er derfor ofte ute og reiser.

Han hevder blant annet å ha sunget en duett med USAs president George W. Bush. En berømt ballettdanserinne skal ha vært publikum, mens Bush og Berlusconi sang napolitanske folkeviser.

- Musikk forener, fortalte Berlusconi fjernsynspublikumet, mens hans hvite tenner strålte i rampelyset. Berlusconi skriver sanger og har en fortid som cruiseskipsanger.

Berlusconi hevder også at det var musikken som løste opp isen i møtet med Russlands president Vladimir Putin.

- Han er en aldeles utmerket person. Hans kone sa til meg at hun elsket napolitanske folkeviser og jeg spøkte med at jeg hadde skrevet elleve av dem, sa Berlusconi. Berlusconi fortalte også at musikken knyttet ham til Frankrikes tidligere president Francois Mitterrand og Bill Clinton.

- Det er slik jeg alltid har arbeidet, bedyret Berlusconi.

(NTB)

<B>TRUBADURENE: Berlusconi skal ha fått Bush med på en trall. Her er de på NATO-møtet i Italia i mai.