Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Synger død venns sanger

I fjor døde Alf Vold (32) av kreft. Nå gir Karin Park og vennene ut låtene hans på plate.

- Tenk om han hadde visst dette, sier artisten Karin Park til Dagbladet.no. Hun er en av 19 bidragsytere som synger på plata «Sleepwalking» som kommer denne uka.

CD'en er en sammenhengende hyllest av Vold som bare ble 32 år gammel. Han etterlot seg nærmere 100 upubliserte tekster og låter. Park kjente ikke Vold personlig, men synes det er flott å være med på et prosjekt der inntektene i sin helhet går til kreftforeningen.

Med på plata er også den kritikerroste artisten Sissy Wish.

Voldsom utvikling

Alf Vold skrev startet med musikk tidlig. Han skrev låter fra han var 17 år gammel.

- Det er morsomt å følge tekstene fra den gangen og fram til i dag. Det er et voldsomt modningsnivå på dem, sier Per Vidar Staff som ble kjent med Vold på musikklinja i Kristiansund.

Han er en av initiativtakerne til prosjektet. Staff beskriver Alf som en kunstnersjel som levde og åndet for musikken, men som ikke hadde det kommersielle teftet som skal til for å tegne platekontrakt.

Ved 17.mai-tider i fjor fikk Alf vite at han hadde blodkreft. Etter en omfattende cellegiftkur var han uheldig og pådro seg legionella-bakterien. Han ble slått i koma i en måned, og da han våknet opp gikk det bare en vei. Allerede i august, tre måneder seinere, døde han.

Et livsverk

- Alt skjedde så fort. Alf levde for musikken og ville vært glad for det som skjedde nå, sier Staff.

- Vi var en vennegjeng som lurte på hvordan vi kunne bruke alt det fine Alf hadde laget. Det er et helt livsverk som ingen har fått høre, tenkte vi. Og så bestemte vi oss for å gi ut plate. I starten spurte Staff de nærmeste i vennegjengen, men etterhvert balet det på seg, og flere kjente artister ble med.

Karin Parks fortolkning av låta «Loaded» ble spilt inn før Alf døde.

- Det er et veldig bra nivå på det han har gjort. Det er litt sånn pogo pops-aktig, sier Karin Park.

- Vi spilte låtene for et fullsatt Garage for litt siden, og det var høy stemning. Da tenkte jeg at det ville vært kult om han så oss, sier Park.

- Han sitter nok oppe i himmelen et sted og gliser, sier Staff.

Les mer om prosjektet her.

BIDRAR:</B> Sissy Wish bidrar også.
DØDE: Alf Vold døde bare 32 år gammel av blodkreft. Han etterlot seg nærmere 100 låter.
BIDRAR: Karin Park er en av artistene som bidrar på plata.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media