Synger du bedre enn disse gutta?

Ny «SingStar» på norsk - se Madcon synge sanger de ikke kan!

QUART (Dagbladet.no):

- Herregud, vi er så fyllesyke.

Den norske hip hop-duoen Madcon - Tshawe Bagwa og Yosef Wolde-Mariam - har sovet i to timer i natt, og er ikke i form. Nå har de fått beskjed av manageren om å teste ut det nye «Singstar»-spillet for Dagbladet.no.

Det er en oppgave de ikke ser videre fram til. Dessuten er de lettkledde, pene jentene som virrer rundt på Gravane i Kristiansand noe distraherende. Jentene er innleid av PlayStation, som lanserer oppfølgeren til den enormt populære norske versjonen av syngespillet, «SingStar Norsk på Norsk».

Promoansvarlig lurer på hvor mange jenter med PlayStation-logo på toppen vi har lyst til å ha med i videoen vår. Det er fortsatt et stykke fra Woodstock til Quart, om det var noen som lurte.

- Dette er ikke akkurat det jeg trenger å gjøre nå, merker jeg. Men OK, kjør i gang, kommanderer Yosef.

Surt og sjarmerende
Det største problemet er låtutvalget.

Jahn Teigen, Postgirobygget og DeLillos er ikke akkurat mest spilt på stereoanlegget hjemme hos Madcon-gutta.

MER NORSK: CC Cowboys er blant artistene du kan synge med til i «SingStar Norsk på Norsk», som denne gang utelukkende består av norsk musikk. Foto: SONY
MER NORSK: CC Cowboys er blant artistene du kan synge med til i «SingStar Norsk på Norsk», som denne gang utelukkende består av norsk musikk. Foto: SONY Vis mer

- Er det bare sånne sanger her?, spør Yosef.

Tshawe - som er den av gutta som kan synge - avslører imidlertid ukjente sider av seg selv når han insisterer på en Trang Fødsel-låt som han tydeligvis har hørt før.

Det låter slett ikke bra, men gutta forsøker i det miste å ta det igjen på sjarmen. Etter seansen er Tshawe utslitt.

- Pokker, det var hardt. Jeg er rimelig sikker på at denne videoen kommer til å ødelegge karrieren min for alltid. Og det låtutvalget? Veit dere hvor svart jeg er, eller?

Trøbbel med rettigheter
Espen Tollefsen, sjef for PlayStation-importøren Nordisk Film Interactive i Norge, forteller imidlertid at nordmenn flest liker «SingStar» bedre enn det Madcon gjør.

- Den forrige utgaven av «SingStar Norske hits» har solgt drøyt 80 000, og ligger fortsatt på topp 3-lista. Totalt utgjør salget i Norge rundt syv prosent av salget på verdensbasis, forteller han.

Tollefsen tror nøkkelen til «SingStar»-suksessen er at det er et spill som appellerer til flere målgrupper.

- Blant annet er det viktig at vi har fått med jentene.

Å få klarert rettighetene til låtene er ofte en tidkrevende affære.

- Det er en evig kamp hele tiden. Musikkindustrien har tydeligvis ikke tenkt på andre inntektskilder enn cd\'er, og vi har kranglet beinhardt om rettigheter, sier Tollefsen.

Madcon haster videre, og forsøker på veien å forklare hva de egentlig gjør i Kristiansand. De står nemlig ikke oppført i det offisielle programmet.

- Nei, vi er Quartens husband. Jeg tror vi spiller fire-fem steder. Et av dem er en fest i regi av Girlfriend.no - resten aner vi ikke hvor er, sier Tshawe.

«SingStar Norsk på Norsk» lanseres til PlayStation 2 den 13. september.