Synger for fred

Hun sang «Sarajevo» under åpningen av Lillehammer-OL i 1994. I dag reiser Kine Ludvigsen (18) til det krigstruede området.

- Jeg gleder meg, men er også veldig spent. Har sett tv-bilder fra Makedonia, og det er skremmende, det som skjer, sier Kine Ludvigsen.

Kine har vært barnestjerne. Fra hun var 9 til 13 år ga hun ut fem plater. I fjor deltok hun i Melodi Grand Prix og kom på 5. plass med «Wings Of Love».

Solidaritet

- Jeg var ti år da jeg sang «Sarajevo» på Lillehammer, og jeg har siden følt et nært forhold til byen og området, sier Tine.

Hun har aldri vært i Eks-Jugoslavia, men vissheten om at inntektene fra «Sarajevo» og Olympic Aid-plata er gått til det krigsherjede området, varmer. Konserten blir holdt i Skopje.

- Det handler om solidaritet. Sangene min stopper ingen kuler, men de viser befolkningen at det er en verden utenfor som bryr seg. Jeg skal synge to sanger, og det blir nok «Wings Of Love» og «Sarajevo».

Etter den norske GP-finalen i fjor, fikk hun kontrakt med plateselskapet Universal. Dagbladet mente hun hadde den beste melodien, og burde vært vinneren.

R&B og soul

Ved siden av å gå i 2. klasse på musikklinja i Hamar, holder hun for tida på med innspillingen av sin første voksenplate.

- Jeg samarbeider med Ole Evenrud i Hitsville Studio i Halden. Musikalsk handler det om r&b og soul. Ole er veldig poporientert, så det blir pop også. Plata kommer til høsten, opplyser Kine.

Det er Nansen Dialog Senter i Makedonia som arrangerer fredskonserten. Kirkens Nødhjelp har hjulpet arrangøren med å engasjere Kine.

<B>FREDSKONSERT:</B> Kine Ludvigsen skal til Skopje og synge for fred.