Synger for klimaforandringer

Første «Live Earth»-konsert i Sydney.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den første av flere «Live Earth»-konserter startet opp i Sydney i Australia i dag. En gruppe som danset og sang en tradisjonell velkomstmelodi, åpnet det hele.

De hvitmalte stammelederne var de første av 150 artister som skal opptre på ni konserter for å spre oppmerksomhet rundt klimaendringene, skriver AP.

Oppvisningen ble fulgt av en videohilsen fra USAs tidligere visepresident Al Gore, som har organisert konsertene som skal tvinge global oppvarming på den internasjonale politiske agendaen.

- Takk for at dere kom i dag, og takk for at dere er de første som tar disse skrittene mot en løsning av klimaproblemene, sa Gore.

Blant de største navnene som skal opptre, er Madonna, Red Hot Chili Peppers, Metallica, The Police and Garth Brooks, skriver BBC.

Serien av konserter fortsetter fra Sydney til Tokyo, videre til Shanghai, Johannesburg, Hamburg, London, Rio de Janeiro og New Jersey før den avsluttes i Washington.

De største artistene vil opptre i London og New Jersey, ifølge AP.

Kritikere av konsertene mener at å fly rockestjerner til konsertene og bruke store mengder strøm under arrangementet, sender ut tvetydige budskap om energisparing.

«LIVE EARTH»: Konsertserien som skal sette fokus på klimaendringer, åpnet i Sydney i dag. Foto: Rick Rycroft /AP/SCANPIX
«LIVE EARTH»: Konsertserien som skal sette fokus på klimaendringer, åpnet i Sydney i dag. Foto: Rick Rycroft /AP/SCANPIX Vis mer

Men de som organiserer konsertene, lover at de vil være så grønne som mulige. Inntekter fra billettsalg vil gå til distribusjon av energibesparende lyspærer og andre mål som vil veie opp for arrangementets utslitt av drivhusgasser, sier de.

ABORGINER: En aborginer opptrer i Sydney.
JUBEL: Stemningen blant publikum i Sydney var god.
«RIZE»: Jesse i det japanske bandet Rize opptrer i Tokyo.
TOKYO: Japanske fans jubler under «Live Earth»-konserten i Tokyo.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer