Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Synger foreldrenes favoritter

Vi anmelder kveldens finalerunde i «Idol».

FORELDRENE BESTEMMER: I kveld skal deltakerne synge to låter. En selvvalgt og en som mamma og/eller pappa har plukket ut for dem. Ingvar til venstre synger foreldrenes bryllupslåt. Foto: Stella
FORELDRENE BESTEMMER: I kveld skal deltakerne synge to låter. En selvvalgt og en som mamma og/eller pappa har plukket ut for dem. Ingvar til venstre synger foreldrenes bryllupslåt. Foto: Stella Vis mer

I kveld synger deltakerne en årsfersk hit og en låt som mamma og/eller foreldrene har plukket ut for dem.

Anniken Høve (29) fra Sortland: Synger foreldrenes valg «Me and Bobby McGee» av Janis Joplin
Eplet faller tydeligvis ikke langt fra stammen. Foreldrenes valg kunne like gjerne vært Annikens. Janis Joplin hører til i samme epoke som de fleste av de andre artistene Anniken pleier plukke fra. Det blir litt tannløst til henne å være. Hun synger fint og reint, men hun drikker åpenbart ikke en flaske gin til dagen, som Joplin etter sigende hadde for vane å gjøre. Uten inderligheten, de dirrende stemmebåndene og råskapen, blir det noe litt ordinært over det hele.

Jørn Trollebø Kvalhiem (23) fra Måløy: Synger mammas favoritt «Fix You» av Coldplay
Jørn er ikke alltid like bekvem i når han skal ta det piano. Det blir noe famlende i startgropen her og han finner ikke helt fotfeste før crescendoet kommer og redder han ut av knipen. Jørn er som alltid best når han får trøkke på. Men det er noe karikert over det hele - det blir rett og slett litt vel mye karaoke og teater over det hele.

Ingvar Olsen (24) fra Kvaløya: Synger foreldrenes bryllupslåt «Don't Give Up on Me» av Solomon Burke
Han ser ut som en stolt konfirmant der han står og skal gjøre ære på foreldrenes bryllupslåt. Ingvar har en tander stemme som gir sangen en litt annen valør enn originalen. Glimtet i øyet og den karakteristiske, sjelfulle klangen hans kan bære mye, men han klarer ikke kamuflere helt at han er litt stresset. Noe som gir han et par hårfine tonale utskeielser. Men det begynte sabla bra og sluttet helt greit.

Chinook Lamers (16) fra Sør-Fron: Synger mammas favoritt «Skinny Love» av Birdie
Hva skal man si? Chinook har hatt sine opp- og nedturer, men har hun hatt en vanskelig runde, kommer hun alltid tilbake med dobbel styrke. Og jaggu leverer hun sin aller beste prestasjon når mamma får velge. Med en ensom kassegitar som følgesvenn, makter hun å trollbinde hele salen med aller største letthet. Når hun virkelig treffer, er det som hun har direkte adgang til nervestrengene. Det er uendelig vakkert fra start til slutt og hun har en stemme man kunne brukte en hel kveld på, noe hun virkelig understreker når hun leker seg inn over mållinjen.

SANG JANIS JOPLIN: Anniken Høve. Foto: Stella
SANG JANIS JOPLIN: Anniken Høve. Foto: Stella Vis mer

Anniken Høve (29) fra Sortland: «Bang Bang» av Jessie J, Ariana Grande og Nicki Minaj
Sånn skal det være. Dersom noen trodde at Anniken hadde tenkt å planke Jessie J, tar de feil. Hun kjører den selvsagt gjennom rockekverna og krydrer på med mengder med gitarer og tunge rytmer. Og hun synger og shower selvsagt som om det ikke fantes en morgendag.

Jørn Trollebø Kvalhiem (23) fra Måløy: «Stolen Dance» av Milky Chance
Med fare for å være streng med Jørn. Dette er virkelig ikke hans dag.  Først og fremst høres det ut som om han ikke tror på det han synger - det er nesten som han tøyser seg gjennom hele sangen. Han smiler og er blid som alltid, men her verken synger eller formidler han bra. Det er surt og ugrasiøst over hele fjøla. Om han overlever dette, må han ta seg i nakken.

Ingvar Olsen (24) fra Kvaløya: «Neon Lights» av Blake Shelton
Det er vanskelig å si noe i den ene eller andre retningen om denne opptredenen, og det er vel egentlig det verste som kan skje når man er artist og skal formidle noe. Det er aldri dårlig, men heller ikke noe å skrive hjem om. Her hadde Ingvar en stor mulighet til å vise seg fra en helt ny side, men gjemmer seg egentlig unna på sidelinjen. Det tekniske sitter som det skal, men resten er egentlig bare et skuldertrekk.

Chinook Lamers (16) fra Sør-Fron: «Habits» av Tove Lo
Ingen tvil om at det er Chinooks aften, dette her. Et glimrende låtvalg som viser hva som bor av popkvaliteter i den unge artisten. Det er bøtter med sjarm og personlighet. Hun bærer melodien uproblematisk og behersker det dynamiske spennet i låten på en glimrende måte. Ørlite surt innimellom når det blir mye band rundt henne, men det er pirk i denne sammenhengen.

HØYDARE: Chinook med sin beste opptreden i Idol så langt. Foto: Stella
HØYDARE: Chinook med sin beste opptreden i Idol så langt. Foto: Stella Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling