Synger med latinokonge

Latinokongen Silvio Rodriguez synger og spiller sammen med Katia Cardenal på en ny plate som kommer ut på Kirkelig Kulturverksted. Det lille norske selskapet vil lansere plata i hele den latinske verdenen.

- Vi har en ambisjon om å bli et alternativt multinasjonalt selskap, og vi tror at samarbeidet med Silvio Rodriguez kan åpne nye markeder for Katia Cardenal og oss, sier Erik Hillestad i Kirkelig Kulturverksted til Dagbladet.

Han er han tilbake fra Cuba, og han har med seg to nye album. En juleplate med den inntil nylig norskbaserte artisten Katia Cardenal - og et album med Silvio Rodriguez og Katia Cardenal.

Og for å krydre det hele har den berømte Che Guevara-fotografen Alberto Korda tatt bildene til coveret på juleplata.

Døråpner

Silvio Rodriguez fyller fotball-stadioner i den latinske verden, er sponset av Pepsi og pløyer store inntekter til Castros revolusjon på Cuba. Han er en sky mann med stor autoritet som visekunstner.

Her hjemme er han nok mest kjent for å ha skrevet låta som Björn Afzelius oversatte og gjorde kjent som «Du är det finaste jag vet».

Kirkelig Kulturverksted og Hillestad mener de har gjort et kupp med å få ham med på plateprosjektet.

Latinsk satsning

Erik Hillestad sier at plata med Rodriguez og Cardenal vil bli distribuert i både Spania, Argentina, Chile og Mexico.

- Katia Cardenal møtte Silvio Rodriguez under revolusjonen i Nicaragua. Siden har de pleid kontakten, og han var ikke vanskelig å få med på dette prosjektet, sier Hillestad.

Med på cd-en er også de norske musikerne Knut Reiersrud, Jørund Bøgeberg og Rune Arnesen.

Kirkelig Kulturverksted omsatte for 33 millioner kroner i fjor. En tredjedel av dette var utenfor Norge. Men Cardenal og Rodriguez vil omsetningen ventelig øke.

Cuba-frelst

I mars var Hillestad på Cuba og spilte inn Ole Paus' kritikerroste «Den velsignede». Han tror ikke det blir siste gang han jobber i det landet.

- Cuba er det eneste landet i den tredje verden jeg har funnet et oppegående musikkliv og musikkbusiness. Artistene spiller med all sin kjærlighet og er ikke befengt med noen husmannsånd i forhold til USA, sier Hille-stad, som har funnet både lekenhet, overskudd, stolthet og trygghet hos kubanske musikere.