Synger salmer

Har du hørt på maken? Frode Grodås og Tore André Flo synger våre mest kjente salmer - på TV. Men United-stjernen Ole Gunnar Solskjær nektet!

Du har helt sikkert hørt salmene «O, bli hos meg» og «Nærmere deg min gud» tidligere. Men aldri sunget av landslagsstjernene Frode Grodås og Tore André Flo på TV. I høst får du sjansen.

Halleluja

Programleder for NRK-programmet «Halleluja», Kjell Erik Moen (37), har nemlig fått fotballproffene til å ta frem salmekunnskapene.

Iført landslagets offisielle treningsdrakt dro, den nå fingerskadde, Frode Grodås, til på direkten da han ble oppfordret til å synge en salme han kunne. Med kraftig vestlandsrøst tok han fatt på en av de aller mest radiospilte salmene, «O, bli hos meg». Kjent for mange som en vakker «begravelsessalme».

Frode Grodås har sunget salmen for et lydhørt publikum også tidligere. Da sammen med lagkameratene i Chelsea.

- Salmen synges nemlig foran den engelske cupfinalen på Wembley. Da selvsagt på engelsk, forteller en svært fornøyd Kjell Erik Moen til Dagbladet.
Tore André Flos salmekunnskaper er det heller få som har kjennskap til - ennå. Men på oppfordring fra Kjell Erik Moen sørger VM-helten for fremføring av ikke mindre kjente «Nærmere deg min gud».

- Salmen ble spilt da «Titanic» sank. Nå blir den sunget på SAS-hotellet i Oslo, forteller programlederen til Dagbladet.

Men ikke alle fotballkjendisene tok salmeoppfordringen like sporty.

Salmenekt

Ole Gunnar Solskjær nektet, med den begrunnelsen at han aldri uttaler seg om annet enn sportslige aktiviteter. Samlesang hører, ifølge kristiansunderen, ikke inn under disse...
Kjetil Rekdal avslørte imidlertid at han, under sine tyngste stunder i mellom-europeisk liga, gikk til kirken og tente et lys med bønn om at det måtte snu seg til det bedre. Det meste tyder på at han ble bønnhørt.

- Jeg trenger ellers ikke hjelp fra høyere makter foran fotballkamper, forteller Rekdal, som isteden er kjent som en av de mest overtroiske spillerne på landslaget. Uten faste ritualer - ingen fotballkamp for romsdalingen.

Kjendisgalleri

«Halleluja» sendes åtte søndagskvelder på rad, med sendestart neste søndag. Først ut på gjestelista er stortingsrepresentant Steinar Bastesen, som bruker Bibelen for å bevise at hvalfangst er bra.

- Hvalfangst er Guds vilje, sier Steinar Bastesen, som ble frelst under en vekkelse på Helgelandskysten!

Bastesens favorittsalme? «Jeg er en seiler på livets hav», selvsagt.