Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Synger sin erotiske roman i ny singel - håper på å gi ut album

- Vil få opp tempoet på norske kjærlighetsliv, mener Aune Sand.

HAR BLITT ARTIST: Aune Sand har gitt ut sin første singel. Den tar for seg tematikken fra «Jordbærmus»-boka. Foto: Thomas rasmus Skaug / Dagbladet.
HAR BLITT ARTIST: Aune Sand har gitt ut sin første singel. Den tar for seg tematikken fra «Jordbærmus»-boka. Foto: Thomas rasmus Skaug / Dagbladet. Vis mer

(Dagbladet): Aune Sand ga tidligere i år ut sin debutroman, «Jordbærmus». Dette til manges fortvilelse, men også glede hos flere, da flere opplag ble røsket vekk fra Sands egne hjemmeside.

I går lanserte kunstneren neste steg i det han omtaler som «Jordbærmus-prosjektet»: En singel med samme navn som boka.

Til Dagbladet forteller den New York-baserte forfatteren, og nå artisten, at han drømmer om å gi ut et fullstendig album.

- Smaragdskogen til kvinner Låta, som nå er ute på Spotify, er produsert av den eminente norske produsenten Martin Kleveland. Han har tidligere jobba med Jessie J, Ne-Yo og Lionel Richie.

Nå er det altså Sand som står for tur for stjerneprodusenten. Med seg har de fått artisten Sofie Rose, som synger refrenget i låta.

De resterende sekvensene består av høytlesning fra romanen og luftige, elektroniske beats.

- Det var bare å velge ut noen fantastiske partier hvor jeg føler at den intense lysten som vi menn har til å komme inn i smaragdskogen til kvinnene, ble sagt på en var og romantisk måte, forklarer Sand.

Videre skryter han av Roses refreng, og mener låta har en «vidunderlig uttrykkskraft».

Blir flere singler Sand forteller at han har en like klar intensjon med musikken som han hadde med bokprosjektet. Her skal kjærligheten reddes.

- Jeg vil få opp tempoet på norske kjærlighetsliv med prosjektet. Nå starter vi først med denne låta, også jobber vi framover og ser hvor langt vi kommer. Det blir trolig flere singler utover våren, forklarer den blide kunstneren.

Sand skal derimot ikke stoppe der. Om muligheten byr seg, kommer det et helt album dedikert til «Jordbærmus»-tematikken.

- Drømmen er å kunne tilby fansen et helt album spekket med hyllester av det kvinnelige, gudommelige vesen. Nå tar vi singlene i første omgang, også får vi se utover året.

Men Sand stopper ikke de kunstneriske impulsene der, heller. Han røper at det snart er en ny «Jordbærmus»-bok på vei ut. Når er han ikke sikker på, men han forklarer at den er så godt som ferdig og snart klar for publisering.

- Det får bare komme Dagbladets anmelder, Sandeep Singh, ga Sands debutsingel terningkast en. Dette er ikke første gang Sand får dårlige kritikker.

Sands film «Dis» fra 1995 fikk total slakt. Det samme gjorde den erotiske debutromanen «Jordbærmus», med terningkast en i VG og humoristiske terningkast 69 i Dagbladet.

Kunstneren forteller at han gjennom åra har lært seg å stå opp mot kritikken.

- Det negative får bare komme. Kritikken som kommer mot meg er ofte fra sure, gamle gubber uansett. Det pleier likevel å løse seg for meg. «Jordbærmus»-boka ble utsolgt og NRK-dokumentaren om «Dis» rettferdiggjorde filmen, forklarer Sand.

Etter at boka ble lansert, var han også klar på at kritikken kunne bli negativ.

- Jeg skal rive opp skjorta mi, stå med bart bryst og ta imot det som kommer. Det blir nok kraftig uvær og stiv kuling med regnbyger, lyn og torden. Men jeg håper på et lite solglimt, fortalte han til Dagbladet i forkant av lanseringen i sommer.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media