Synger som en middels norsk black metal-vokalist

Men hypede Deafheavens Øya-besøk er ikke uten lyspunkter.

TEATRALSK POSØR: George Clarke makter ikke helt å innfir de enorme forventningene Deafheaven har skubbet foran seg. Foto: Jørgen Kvalsvik / Dagbladet
TEATRALSK POSØR: George Clarke makter ikke helt å innfir de enorme forventningene Deafheaven har skubbet foran seg. Foto: Jørgen Kvalsvik / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: «Sunbather» var en av fjorårets mest bejublede utgivelser på det alternative markedetet. Både søkende metal-folk, higen på noe nytt, så vel som indie-hoder med sans for det ekstreme, har trykket California-bandet Deafheaven til sitt bankende bryst.

Bandets sømløse fusjon av suggererende postrock, pistrete black metal og indirockens gitarvegger, har favnet vidt og bredt det siste året. Forventningene var med andre ord peilet inn mot magi.

Gruppen som frontes av vokalist George Clarke og gitarist Kerry McCoy gyver løs på det velfylte Sirkus-teltet med «Dream House» fra «Sunbather» og det låter ganske massivt fra første spadetak. Kanskje litt for massivt, skal det vise seg etter hvert som konserten skrider frem.

Mange av nyansene som er med på å skape den sitrende spenning/forløsning-dynamikken på plate forsvinner litt i alt øset. De lykkes med å skape suggesjon, men solyset som skal skape kontraster, slipper sjeldent til.

Clarke er også en aldri så liten skuffelse i levende live. Han synger som en middels norsk black metal-vokalist med få triks for hånd innimellom alle spyttklysene han sender frem mot scenekanten. Og den affekterte «sjaman»-poseringen hans parkerer til og med teatralske storheter som Alex Møklebust fra Seigmen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer