Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Synger ut mot snobberi

Katrine Moholt er lei av musikksnobbene. Hun er sommerklar med folkelige favoritter i "Allsang på Grensen".

 SLÅR ET SLAG:  Katrine Moholt vil ha folkelig musikk fram i lyset når hun leder «Allsang på Grensen» som i år fyller fem år. Foto: Lars EIvind Bones /Dagbladet
SLÅR ET SLAG: Katrine Moholt vil ha folkelig musikk fram i lyset når hun leder «Allsang på Grensen» som i år fyller fem år. Foto: Lars EIvind Bones /Dagbladet Vis mer

HALDEN (Dagbladet): - Deilig å være her igjen!
På Fredriksten festning i Halden pyntes scenen til det superpopulære tv2-programmet «Allsang på Grensen» fra gulv til tak med friske blomster.

Blant margerittene gleder en sommertent programleder Katrine Moholt seg til å gripe mikrofonen fatt og føre det norske folk ut i allsang igjen. I morgen sendes årets sesongpremiere.

I år har programmet femårsjubileum og Moholt har ledet an fra første stund med flere heldige programlederherrer ved sin side. I morgen står Sven Nordin for tur.

- Folkelige favoritter Moholt, som suste inn i seernes hjerter som programleder i suksessen «Jakten på Kjærligheten», er ikke i tvil om hvorfor «Allsang på grensen» har slått an.

- Vi byr på musikken folk flest vil ha. Jeg er oppriktig glad i musikk som ofte oversees, ja, til og med rakkes ned på av besserwissere og i pressen. Musikksnobbene stempler folkelige favoritter som harry og dømmer dem nord og ned. Det er jeg lei av. Jeg slår stolt et slag for folkefavorittene, er Moholts revolusjonsrøst blant rosene.

Blir rørt - Her får kjempepopulære artister som Vassendgutane, Bjøro Håland, Carola og Terje Tysland plass på linje med ferskere artister som Eric Saade og Erik & Kriss. Det var jeg som kjempet igjennom å få Sputnik på scenen, sier hun og fortsetter:

- Nå venter jeg så jeg får gåsehud på  norgesvennen Bonnie Tyler i juli. Det er lett å se at publikum liker dette. Selv familier fra Bodø legger ferien hit. Bestemødre, foreldre og barn koser seg sammen. Seere landet rundt følger oss, ja selv i campingvogner synger de foran de små tv'ene sine. Gjett om jeg blir rørt!

- Mannen min betyr alt Selv takker hun ektemannen Snorre Harstad og barna Evelina (11 år ) og Markus (15 år) for at hun kan bruke sommeren på jobben.

- Barna våre er begge musikalske. Markus spiller trommer, Evelina er syngejente som mammaen sin. Hos oss hjemme på gården i Nannestad står gitaren alltid framme, det er nesten alltid musikk i huset. Om ikke Snorre hadde vært musiker selv i kropp og sjel, hadde jeg aldri kunnet bruke så mye tid på allsang. Han spiller gitar og flere instrumenter og engasjerer seg sterkt, kommer med ideer til artister, hjelper med manus, er en klippe i hverdagen. Når jeg blir gira og fyker omkring, er han alltid på plass med sitt «dette går bra», er hilsen hjem fra kjærlighetseksperten.

Jobber for forholdet - Kjærlighetsekspert vil jeg ikke si jeg er, ler Moholt.
- Vi har også dårlige dager. Men jeg tror man må bruke tid og jobbe for å få et forhold til å fungere. Jeg passer på å prioritere at vi har tid sammen, selv om det betyr at jeg av og til må velge bort annet. Sammen følger vi hjertet, sier hun, før det lattermildt avsløres en hemmelighet:

- Nylig reiste vi til København, bare vi to. Men vi var begge blitt hekta på t-serien Dexter, som vi hadde med oss på DVD, så vi ble liggende i senga på hotellrommet og kose oss foran tv'en. Vi fikk ikke sett en snurt av byen.

Men nå er det allsang for alle penga for Moholt, som ikke får ferie til høsten, heller. Da skal hun være programleder i «Skal vi danse» på TV2. Hvem som blir programlederpartner, vil hun ikke røpe.
- Er han kjekk?
- Det vil jeg si, men ikke mer, blunker hun.

POPULÆR: Folkekjære Katrine Moholt leder Allsang på Grensen.  Foto: Lars EIvind Bones /Dagbladet
POPULÆR: Folkekjære Katrine Moholt leder Allsang på Grensen. Foto: Lars EIvind Bones /Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media