DALENDE TALL:  Bård Tufte Johansen og Harald Eias nye humorprogram «Brille» hadde 119 000 færre seere for sitt andre program enn sitt første.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
DALENDE TALL: Bård Tufte Johansen og Harald Eias nye humorprogram «Brille» hadde 119 000 færre seere for sitt andre program enn sitt første. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Synkende seertall for Bård og Harald

Ikke like brillefine lenger.

(Dagbladet): Første episode av Bård Tufte Johansens og Harald Eias nye program «Bille» hadde premiere den 16. januar. Det ble sett av hele 795 000 seere, og var det mest sette programmet utenom nyhetene forrige mandag.

Denne uka er tallene vesentlig lavere.

Synkende tall Gårsdagens episode av humorprogrammet som tøyser med vitenskaplige fakta, ble sett av 676 000.

Det er hele 119 000 færre seere enn i forrige uke. 

- Dette er ikke dramatisk i det hele tatt, vil jeg mene. Programmet var fortsatt det mest sette på tv utenom Dagsrevyen i går og har 200 000 flere seere enn «Storbynatt», som også hadde solide tall i sin flate, skriver analysesjef i NRK, Kristian Tolonen, i en e-post til Dagbladet.

Mer pop enn «Storbynatt» Til tross for dalende seertall, er «Brille» mer populært enn humorduoenes program «Storbynatt». Det hadde et seersnitt på 435 000. Mens «Storbynatt» var et talkshow, betegnes «Brille» som et panelshow. De to programmene er veldig ulike i innhold og form.

- Seertallene fra første til andre program har sunket med over hundre tusen. Hva tror du er grunnen til det?

- Det er helt normalt at en premiere har flest seere, og det er ikke uventet med noe nedgang. Det er verdt å merke seg at nedgangen først og fremst er i den eldre halvdel av befolkningen, mens tallene holder seg hos dem mellom 12-29 år, og endog øker, skriver Tolonen.