Enkelt: Hverdagen blir enklere om du lærer deg å leve under vann, enn om du kommer til Norge. Her er Jon Helgheim (Frp) på talerstolen under Fremskrittspartiets landsmøte. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Enkelt: Hverdagen blir enklere om du lærer deg å leve under vann, enn om du kommer til Norge. Her er Jon Helgheim (Frp) på talerstolen under Fremskrittspartiets landsmøte. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Det enkleste er ofte det beste

Synker landet ditt?
Tilpass deg, da vel!

Vi trenger ikke hjelpe folka som lider av klimaendringer, mener politiker. Det er nemlig ikke noe bedre her.

Meninger
  • På kornet er et daglig skråblikk fra Dagbladets journalister.

Jon Helgheim (Frp) tror ikke på menneskeskapte klimaendringer. Likevel har konspirasjonsteoretikeren, som til daglig arbeider med å forme nasjonen i Frps bilde, tatt seg bryet med å løse klimakrisen.

Eller. Ikke helt. Men han har funnet løsningen på problemene som følger av migrasjon i kjølvannet av klimaendringer. Som for eksempel at hele nasjoner synker fordi havet stiger. Torsdag tok han til sosiale medier for å gi oss svarene:

Vi trenger verken hjelpe dem eller føle noe ansvar for å gjøre det, mener drammenseren. Vi må bare si nei. De trenger ikke komme hit. De må bare tilpasse seg istedenfor. Når omstendighetene forandres, må også folk gjøre det.

Det er enkleste er jo ofte det beste. Er det kaldt ute? Kle på deg. Er du fattig? Bli rik.

Synker landet ditt? Herregud mann, skjerp deg! For å låne fra Helgheims Twitter-feed: «Hørt om Holland? Mesteparten av landet ligger litt under havet.»

Er det tørke? Ta deg en dusj.

Vi kan for øvrig heller ikke gjøre noe med det, mener Helgheim. Og dessuten, hva skulle det vært? For å sitere ham igjen: «Er ditt svar å flytte Bangladesh hit?»

Nei, for Guds skyld ikke se til Norge. Det er ikke noe bedre her enn i land som synker. Drammen er Maldivene. Oslo Vest er Bangladesh. Det er vanskelig å tilpasse seg i Norge. Helgheim igjen: «Et land som halve året består av is, kuldegrader og snø er ikke noe godt utgangspunkt.»

Det bør ikke komme overraskende på noen at tiltroen til FNs klimapanel er lav i Fremskrittspartiet. Dette burde verdens såkalt fremste forskere forstått for lenge siden.

Fordi det snart er jul og vi skal være i det rause hjørnet, må vi vel likevel gi Helgheim bittelitt rett: Det kan være krevende å tilpasse seg det nordiske klimaet.

Men jeg vet sannelig ikke om det blir noe enklere å venne oss til Helgheim.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.