Synkron jubel for FREDAG!

Synkron jubel da Dagbladet feiret sin helrenovering av bilaget FREDAG, på taket av Grand Hotel i går kveld. Og i natt.

 • Her kan du laste ned dagens avis og FREDAG i pdf-format!

  Over 200 små, mellomstore og svære kjendiser - samt et ikke ubetydelig antall Dagblad-medarbeidere - forsynte seg grovt av drikkevarene og hyllet «Norges største ungdomsblad», som FREDAG-leder Eivind Eidslott tillot seg å kalle bilaget.

  Men Bertine Zetlitz - som kunne fortelle at hun «har et knakende godt forhold til Dagbladet» - innrømte glatt at hun kom på festen av andre grunner:

  -  Genialt


  -  Jeg er her på grunn av synkronsvømmerne. Det er veldig få fester som tilbyr nogo ekstra bra attåt. Så dette er genialt. Jeg ser ikke bort fra at jeg i løpet av natta trekker i stram badehette og selv hopper uti bassenget, sa popdronningen med de grønne øynene.

  Hun var blant de første festdeltakerne til å trekke inn fra takterrassen og bort til bassengkanten da fløyta gikk og kvinnelandslaget i synkronsvømming gikk i vannet.

  Etter hvert ble trengselen så stor at verken de minste av kjendisene eller de som var veldig trege med å trekke inn - fikk sett noe som helst. Men Bertine så - og etterpå viste hun tommelen opp og meldte: -  Perfekt.

  Fem eller seks?


  Men altså: Nye Dagbladet FREDAG.

  Per Sundnes - som lever av å vurdere for unge mennesker på NRK - trillet terningen til en soleklar femmer. Eller sa han seks? Det var vanskelig å høre i vrimmelen. Men vurderingen hans av FREDAG noterte vi oss:

  -  Jeg liker klare premisser, og her er premisset klart: Dette skal være ungt og hipt. Det er dessuten et stort pluss at Dagbladet tør å la unge folk skrive, og at dere ikke kjører så jævlig safe. FREDAG har tradisjon for å tørre å gi store oppslag til små ting, og er dessuten flink til å oppdage nye band. Dette ser ut til å bli videreført, og jeg liker første utgave. Den lover godt. Men jeg vet ikke helt hvor distriktsvennlig FREDAG er? Kanskje er hele Norge blitt såpass urbant at det selger.

  I sexpanel


  Også Gaute Grøtta Grav - som mandag flytter til Kaupanger for å kuske fram den nye utgaven av «Farmen» for TV2 - hadde rukket å lese gjennom bilaget. Han hygget seg sammen med døtrene til Vibeke Løkkeberg og Terje Kristiansen - Tonje og Marie - og sa: -  Jeg er selv medlem av det mannlige sexpanelet, som debuterer i det neste nummeret av FREDAG. Derfor håper jeg ikke mutter\'n kjøper Dagbladet på fredager. Kult, forresten, at avisa ikke koster mer enn en tier heller, selv med 40 sider ekstra. For min egen del er jeg svært imponert over innholdet i første utgave. Jeg er litt skeptisk og svært spent på om Dagbladet kan følge opp. Dere har lagt lista høyt. Terningkast fem.

  Bra med glam


  Tonje, som nettopp vant dokumenterprisen under kortfilmfestivalen i Grimstad, sa:

  -  Kult cover. Fint å få litt glam i pressen.

  -  Tjukke bilag i Dagbladet gir meg en følelse av helg. Og jo mer helg, jo bedre, mente programleder Marte «Marte» Stokstad fra P3.

  Hennes P3-kollega fra programmet «Kyrre», Kyrre Holm Johansen, var også fornøyd:

  -  Aller best likte jeg fonten. Jeg kunne tenke meg å bruke sånn font på e-posten min.

  Profilert skribent i Klassekampen, Aslak Norø sa at han gledet seg til å finlese og vurdere FREDAG, siden han selv har jobbet i et liknende medium, nemlig Natt & Dag.

  Og den ytterst plateaktuelle artisten Venke Knutsson - som akkurat har sluppet singelen «Kiss» og som mandag kommer med nytt album - antydet at kvelden kunne bli lang, og meldte:

  -  Jeg er fast Dagbla\'-leser, og spesielt på fredager. Jeg gir det nye bilaget en sterk femmer ut fra førsteinntrykket - og håper på det samme i retur når plata mi anmeldes.

  De eneste som grein på nesa, var jentene i Dagbladets sexpanel (se FREDAG):

  -  Jeg har aldri angret så mye på noe i hele mitt liv som at jeg ble med i det panelet! Det ble noe helt annet enn det jeg hadde forestilt meg, smalt det fra skuespiller Pia Tjelta. Men innom festen kom hun, så helt svartsint er hun neppe. Men flau:

  -  Jeg synes det er ekkelt. Når jeg snakker om sex med venninnene mine, er det jo overhodet ikke på den måten. Og dette må jeg leve med i 30 uker. Det blir å reise på lang ferie, mente Pia, som starter allerede i dag:

  -  Jeg reiser til filmfestivalen i Taormina på Sicilia. Jeg skal blant annet delta i en master class ledet av Michael Douglas. Og tilfeldigvis spilles filmen «Ocean\'s 12» inn på Sicilia i disse dager, så jeg regner med å bedrive klappjakt på Brad Pitt og George Clooney.

  Angst


  De andre jentene i sexpanelet hadde ikke like harde meldinger, men Gunnhild Dahlberg sa hun kom til å ha angst ut oktober og hadde følgende oppfordring:

  -  Mormor, bla over!

  Cecilie Grønli, som påsto at hun aldri hadde brukt så mye penger på ett antrekk før som kveldens, sa dette om sexpanelet som hun og de andre har levert sine bidrag til:

  -  Jeg er egentlig ei dritprektig jente som er blitt lurt. Jeg sa til pappa at han får se på bildene og fort bla over.

  Dagbladets ledelse strålte:

  -  Å feste er noe vi i Dagbladet kan. Så det er ikke noe nytt. Det viktigste er den gode responsen vi har fått, mente sjefredaktør Thor Gjermund Eriksen.

  -  Fin fest. Vi har klart å samle et par A-kjendiser, noen B-kjendiser og alle C-kjendisene, meldte FREDAG-leder Eidslott. Kjendiser vi mente å se på festen, men ikke rakk å prate med: Mads Ousdal, Ane Dahl Torp og Trond Espen Seim fra «Svarte penger, hvite løgner», gutta i Gatas Parlament, gutta i Euroboys, Stephanie Dumont, Kjetil Rolness, gutta i Kaizers, Kristin Valla, Hans Rossine, Freddy dos Santos og et par av gutta i Silver.

 • Send inn spørsmål til nettmøtet!
LANDSLAGET FOR DAGBLADET: Til dunkende rytmer forførte landslaget i synkronsvømming både Bertine Zetlitz og de fleste andre kjendisens på Dagbladet FREDAGS releaseparty. Vi nevner også at festens platetriller, DJ Whoo Kid, er fast DJ for en artist som 50 Cent og er regnet som en av New Yorks beste. Fint skulle det være.
FEST OG FREMST: Fridtjof Nilsen i Span og Mari Grydeland, programleder i NRK 1.
SEXY SEX-PANEL: Fire av de fem ikke bare fornøyde jentene i Dagbladet FREDAGs sexpanel. Fra venstre: Marte Stokstad, Cecilie Grønli, Pie Tjelta og Gunhild Dahlberg.
DAGBLADET KAN FESTE! Det slo sjefredaktør Thor Gjermund Eriksen (t.v.) fast. Kulturredaktør Hege Duckert og FREDAG-sjef Eivind Eidsslott var bare lykkelige.
SYNKRON-FAN: Bertine Zetlitz så ikke bort fra at hun kom til å hoppe uti.
GA ROS: Per Sundnes er svært fornøyd med nye FREDAG.
SKRIBENT OG ARTIST: Klassekampens Aslak Nore og Venke Knutson.
GLAMSJEF: Kjetil Rolness misser ikke en glamfest.
PIRK: Euroboys\' Knut Schreiner (t.v.) synes FREDAG har vært litt dølt i det siste. Her med Petres Marte Stokstad og Kyrre H. Johannessen.